Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

27. 01. 2024. 14:45 >> 14:47

MUJOVIĆ

Solar gradnja primjer uspješne saradnje

Slučaj 30 zaposlenih u Solar gradnji na sjeveru Crne Gore primjer je uspješne saradnje Ministarstva energetike i rudarstva, uprave kompanije i sindikata, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Iz Ministarstva su kazali da se, imajući u vidu značaj svakog radnog mjesta za sjeverni region, ministar energetike i rudarstva Saša Mujović aktivno uključio u traženje načina da se 30 radnika koji su ostali bez posla u Solar gradnji ponovo angažuje na mjestima na kojima za to postoji potreba.

„To ne bi bilo moguće bez izuzetno konstruktivne saradnje uprave kompanije, u prvom redu direktorice Valerije Saveljić, koja je se na profesionalan način odnijela prema ovom pitanju, maksimalno se posvetivši iznalaženju održivog rješenja“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Oni su dodali da je to najbolji pokazatelj da su, kada dnevna politika ustupi mjesto struci, rješenja moguća na zadovoljstvo svih.

Ministarstvo energetike i rudarstva, kako su kazali, pozdravlja konstruktivan odnos zaposlenih i Sindikata metalsko rudarskih radnika, koji djeluje u okviru Unije slobodnih sindikata, i razumijevanje da se djeluje u mjeri mogućeg, lišenog podizanja nerealnih očekivanja.

„Ministarstvo će nastaviti politiku u pravcu ozdravljenja preduzeća u svom resoru, uvažavajući ekonomske postulate u razvoju energetike i rudarstva, kao i očuvanju broja zaposlenih i standarda građana, posebno na sjeveru, u mjeri u kojoj je to maksimalno moguće“, poručili oni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније