Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 10. 2023. 12:22 >> 13:32
1

DRITAN ABAZOVIĆ

"Ako nas Spajić pozove otvoreni smo za razgovore"

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da GP URA na čijem je čelu nije dobila nikakav zvaničan poziv od Pokreta Evropa sad. On je istakao da su ukoliko dođe do poziva otvoreni za dijalog.

"Nijesmo dobijali nikakav zvaničan poziv niti na njemu insistiramo. Ako bude bilo nekog poziva tu smo. Mi smo uvijek za dijalog, to je stvar političke kulture. Naša pozicija je vrlo jasna", istakao je Abazović.

On je ocijenio da je pregovore o formiranju Vlade trebalo voditi na drugačiji način.

"Mislim da su se pregovori trebali voditi drugačije i sa drugačijom platformom. Sve što smo čuli do sada ticalo se nekih opštih mjesta, da je Crna Gora nezavisna država i slično, što se podrazumijeva. Treba insistirati na infrastrukturnim i drugim projektima koji odgovaraju potrebama građana Crne Gore", kazao je Abazović.

Vjerujem da za Institut dolaze bolji dani

Govoreći o situaciji u Institutu Igalo, Abazović je saopštio da ostaje pri stavu da ukoliko bude dio ove vlade riješiće se trajno pitanje Instituta Igalo.

Kazao je da je na sastanku sa predstavnicima Instituta predočeno nekoliko koraka koje će vlada sprovesti.

"Biće predviđena posebna stredstva budžetom za 2024. godine, naredne nedjelje radiće se na vraćanju dijela duga koji ima prema Srbiji. I idemo ka kupovini manjinskog paketa akcija kako bi država počela da upravlja Institutom Igalo", kazao je Abazović.

Kazao je da su predstavnici Instituta to prihvatili.

"Ima još nekih ideja u vezi sa pacijentima koji dolaze iz trećih zemalja. Vjerujem da za Institut dolaze bolji dani", saopštio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније