Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

05. 10. 2023. 18:13 >> 18:13
1

SANČEZ MILATOVIĆU

Crna Gora primjer ekonomskog i ukupnog razvoja u regionu

Crna Gora je primjer ekonomskog i ukupnog razvoja u regionu, kazao je predsjednik Vlade Španije Pedro Sančez.

Sančez je to kazao tokom sastanka sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem s kojim se sastao na marginama samita Evropske političke zajednice u Granadi.

Kako je saopštila Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore, dva zvaničnika ocijenila su da Crna Gora i Španija imaju odlične i prijateljske odnose koje će dodatno osnažiti u narednom periodu.

"Sastanak sa premijerom Sančezom bio je prilika da razgovaramo o politici proširenja, imajući u vidu da je jedan od prioriteta španskog predsjedavanja EU i evropsko jedinstvo, koje se odnosi upravo na ujedinjenu Evropu kao cilj. Premijeru Sančezu predstavio sam Platformu za Crnu Goru u EU! i objasnio korake koje kao zemlja preduzimamo u pravcu evropskih integracija, a koji se tiču potpune usklađenosti sa spoljnom politikom EU, ispunjavanja ekonomskih kriterijuma i napretka u brojnim reformskim procesima" poručio je Milatović.

On je naglasio da Crna Gora kao mala zemlja u kojoj postoji snažna politička volja i podrška građana države evropskom putu ima realnu šansu za punopravno članstvo prije usvajanja narednog budžetskog okvira EU.

"Regionu Zapadnog Balkana je potrebna uspješna priča, koja može podsticajno djelovati na sve države aspirante. Saglasili smo se da je proširenje ključni strateški cilj Evropske unije, ali da na tom polju EU treba da bude odlučnija, u kontekstu geopolitičkih prilika u Istočnoj Evropi i na Zapadnom Balkanu" kazao je Milatović.

Predsjednik Crne Gore izrazio je zadovoljstvo zbog nedavnog otvaranja rezidentnog diplomatskog predstavništva Španije u Crnoj Gori.

On je u razgovoru podsjetio i na ulogu crnogorskih dobrovoljaca u borbi za vrijednosti i ideale slobode u španskom građanskom ratu, temi koju i premijer Sančez prepoznaje kao važan istorijski zalog prijateljstva između dvije države.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније