Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ rtcg.me ]

14. 05. 2023. 19:50 >> 20:22

ČELNIK DIK-a ZA TVCG

Mugoša: Očekuje nas provjera oko 50.000 potpisa podrške listama

Predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Nikola Mugoša kazao je da su obezbijeđeni direktni prenosi sjednica te komisije uoči izbora 11. juna, te da je transparentnost jedna od njegovih prioriteta. Mugoša je u Dnevniku TVCG rekao da se očekuje da će komisija provjeriti oko 50.000 potpisa podrške listama, te da će to biti veliki posao ali i veliko opterećenje za sistem.

"Svjedočimo živim i dinamičnim izbornim procesima. Mislim da je ovo prvi put da gro političkih subjekata predaju liste zadnjih dan ili dva, uoči isteka roka", kazao je Mugoša.  

On je objasnio da je lista "Pravda za sve" povrđena, a večeras listu predaje PzP. 

Kako je naglasio, predsjednički izbori se nijesu ni završili već su raspisani parlamentarni.

"Postoji konstinuirana spremnost državne i opštinskih izbornih komisija za izborni proces. Radimo svakodnevno, angažovana je i treća smjena, konkrtetno za provjeru izbornih lista, s obzirom da se očekuje da će biti predato preko deset lista. To je opterećenje za sistem ako se zna da treba provjeriti 50.000 potpisa. Svjedočimo prvi put da politički subjekti koriste baš krajnji rok za predaju izbornih lista", rekao je Mugoša, podsjećajući da rok ističe 16. maja u ponoć. 

Mugoša je najavio i prenose sjednica DIK-a, te da je to novina nakon izmjena poslovnika komisije. Kaže da za sjednice komisije vlada veliko interesovanje. 

"Hvala Misiji OEBS-a na donaciji video opreme", kazao je Mugoša. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније