Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.M./K. J. [ Milica Kapa ]

07. 10. 2024. 20:20 >> 20:36
2
Čitaj mi:

SJEDNICA

DIK: Ponoviti izbore na biračkim mjestima na Mircu i Prčanju, u Podgorici svi prigovori odbijeni

Državna izborna komisija odbila je večeras 15 prigovora koje je podnio Nebojša Vuksanović, punomoćnik Vuka Kadića, nosioca izborne liste „Dr Vuk Kadić - Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu“, na rješenja Izborne komisije Glavnog grada Podgorica. Usvojeni su prigovori Opštinskog odbora DPS-a Kotor i naloženo Opštinskoj izbornoj komisiji Kotor da donese odluku o ponavljanju izbora na dva biračka mjesta - Mircu i Prčanju.

DIK je odbacila dva prigovora Vladimira Jokića, kandidata za odbornika, s obrazloženjem da je već ranije donijela odluku o toj pravnoj situaciji.

Državna izborna komisija (DIK) razmatra danas prigovore na izborni proces na lokalnim izborima u Kotoru i Podgorici, koji su održani 29. septembra. Sve četiri tačke vezane za Kotor će biti odložene i neće se danas razmatrati. To je jednoglasno odlučeno. DIK ce uputiti zahtjev predsjednici OIK-a Kotor da ih pisanim, zvaničnim putem obavijesti o toku 10. sjednice na kojoj se glasalo o pomenutim prigovorima.

Nakon odluke o Kotoru, data je pauza.

Pokret Naprijed Vuka Kadića uložio je prigovore koji se odnose na 15 biračkih mjesta u Podgorici, među kojima je i biračko mjesto 27 u Doljanima, gdje predsjednik Biračkog odbora nije razdužio izvod iz biračkog spiska.

Na dnevnom redu je bilo i postupanje po prigovorima na par biračkih mjesta u Kotoru.

Prigovore na izbore u Kotoru podnijeli Vladmir Jokić iz Demokratske Crne Gore, na dva biračka mjesta, i Neđeljko Moškov iz DPS-a.

Državna izborna komisija ima rok od 24 sata da postupi po prigovoru i donese rješenje kojim se prigovor usvaja ili odbija.

U slučaju odbijanja prigovora, podnosilac se može žaliti Ustavnom sudu.

Ukoliko Državna izborna komisija usvoji prigovor izbori se ponavljaju.

Nakon pauze, Državna izborna komisija odbila je 15 prigovora koje je podnio Nebojša Vuksanović, punomoćnik Vuka Kadića, nosioca izborne liste „Dr Vuk Kadić - Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu“, na rješenja Izborne komisije Glavnog grada Podgorica.

Na višesatnoj sjednici, DIK je izvršila uvid u izborni materijal sa određenih biračkih mjesta i utvrdila da su prigovori neosnovani.

Jedan od prigovora odnosio se na biračko mjesto broj 27 u Osnovnoj školi "Dragiša Ivanović" u Doljanima, gdje nedostaje izvod iz biračkog spiska.

Predsjednik DIK-a Nikola Mugoša naveo je da su prilikom razmatranja ovog pitanja postojala različita mišljenja među članovima Komisije, te nije bilo potpune saglasnosti o tome da li ovaj nedostatak predstavlja dovoljan osnov za usvajanje prigovora.

Komisija je, sa osam glasova "protiv" odbila ovaj prigovor, dok su za njegovo usvajanje glasali predsjednik Mugoša i član Komisije Milisav Ćorić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније