Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

17. 03. 2023. 10:42   >>  10:42 4

MILAČIĆ

"Raspuštanje Skupštine posljednji Đukanovićev bezuspješni manevar"

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić ističe da je jučerašnjim ukazom o raspuštanju Skupštine Milo Đukanović pokušao posljednji bezuspješni manevar koji bi ga nekako vratio na vlast ili održao na poziciji predsjednika Crne Gore.

Kako je naglasio, prostor za tako nešto dao mu je dio parlamentarne većine 30. avgusta, svaki iz svojih narodu nejasnih raloga.

"Uprkos tome bolje je ovako, da se konačno stavi tačka na sulude priče i zakulisna dogovaranja i pregovaranja o povratku DPS-a na vlast, jer svaki naredni izbori za Đukanovića i DPS, biće novi, još snažniji 30. avgust", navodi Milačić.

Prava Crna Gora je, kako dodaje, najoštriji protivnik manjinske vlade i koalicije sa DPS-om i njegovim ostalim satelitskim partijama, i uvijek će braniti ono što je stečeno 30. avgusta, a to je sloboda koja se ne dobija pirovim raspuštanjem Skupštine, dozivanjem i dovođenjem dijaspore i fantomskih glasača, ne bi li se desilo ono što se ne može više nikada desiti, da se DPS vrati na vlast u Crnoj Gori.

"Raspuštanje 27. saviza Skupštine, suštinski najveći je poraz upravo DPS-a, jer se neće ponoviti skupštinski saziv u kom će DPS imati približan broj poslanika i samim tim sve manje će moći da pokušava njihovu staru dobro poznatu praksu: da dogovara i pregovara previranja i bude faktor nestabilnosti narednih skupštinskih saziva, u nadi da će biti dio buduće vlade. Narod Crne Gore garant je tome da će naredni skupštinski saziv opet isključiti DPS iz izvršne vlasti, a predsjednički izbori biće samo uvod u sve to", smatra Milačić.

Ističe da će izbori doći kao potrebno raščišćavanje političke scene i lijek za dalje ozdravljenje Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније