Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

12. 07. 2024. 14:41 >> 14:41
1

prava crna gora

Milačić: Pozdravljamo presudu u slučaju "državni udar"

Pozdravljamo presudu Vijeća Višeg suda u Podgorici kojom su lideri Demokratske narodne partije Milan Knežević i Nove srpske demokratije Andrija Mandić, kao i ostali u ovom postupku oslobođeni optužbi u predmetu „državni udar“, napisao je na svom Fejsbuku lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Nakon godina borbe sa korumpiranim kadrovima iz sudstva i organizovanom kriminalnom klikom iz tužilaštva u montiranom procesu „državni udar“ konačno je, kaže Milačić, uslijedila pravedna odluka.

"Presuda Vijeća Višeg suda u Podgorici, koju je izrekao sudija Zoran Radović, potvrdila je ono što u šta smo od početka vjerovali i konstantno govorili, da su optužbe bile neosnovane i izmontirane sa ciljem političke diskreditacije Milana Kneževića i Andrije Mandića. Ova presuda je još jedan dokaz da su optužbe bile dio šireg plana da se naruši ugled i diskredituju lideri nekadašnjeg Demokratskog fronta, a u konačnom i čitavi jedan politički, nacionalni, identitetski i vrijednosni svjetonazor, iza čega direktno stoji režim Mila Đukanovića na čelu sa njegovim izvršiocima u tužilaštvu i sudstvu, Milivojem Katnićem i Vesnom Medenicom", naveo je on. 

On je kazao da očekuju da idejni tvorac izmontiranog „državnog udara“, njegovi organizatori i izvršitelji budu adekvatno procesuirani i kažnjeni, a "sadašnje tužilaštvo konačno odustane od ovog procesa u smislu žalbi i drugih pravnih radnji".

"Pravda mora biti u potpunosti zadovoljena kako bi se osiguralo da se ovakvi sramni pokušaji političkog progona i diskreditacije više nikad ne ponove", zaključio je Milačić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније