Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

21. 12. 2022. 16:23 >> 16:27
1

BOGDANOVIĆ

"Krivične zbog Njegoševe ulice populistički performans aktuelne vlasti

Novi populistički, prednovogodišnji performans aktuelne lokalne vlasti predvođene gradonačelnikom Prijestonice, u kome podnose krivičnu prijavu zbog radova u Njegoševoj ulici, a koja je već bila predmet ispitivanja kod nadležnih organa, samo je nastavak pokušaja fabrikovanja afera, u cilju dodvoravanja svojim koalicionim nalogodavcima, ocijenio je Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Kako je naveo u saopštenju, sve dosadašnje prijave završile su onako kako su i zaslužile – odbacivanjem i zaboravom.

"Upravo je krivična prijava koju je aktuelni gradonačelnik podmetnuo Prijestonici, ispostavljena faktura za manjinsku podršku koju mu obezbjeđuju oni koje je prethodno optuživao da su zaslužni za belvedersko izdajstvo. Iako je dotični, baš na odbrani Cetinja sa Belvedera dobio glasove građana, a onda ih isporučio Abazoviću za mjesto gradonačelnika, i ušao u savez sa onima koje Cetinjani preziru. Što se lažne krivične prijave tiče – najprije niko od ljudi koje targetira interesna koalicija i njen gradonačelnik, nije imao dodirnih tačaka sa projektom Njegoševe ulice. Vjerujem da to znaju i podnosioci prijave, ali neuspješno pokušavaju ovakvim i sličnim postupcima najnižeg populizma, da prikriju zagrljaj aktuelne lokalne uprave sa onima za koje tvrde da su izdajnici Crne Gore", navodi Bogdanović.

Prijestonica Cetinje, ističe, kao ni njena odgovorna lica nijesu bila zadužena za realizaciju spomenutog projekta, kao ni za tender, već su se time bavili država i njeni organi.

"Apelujem na pravosudne institucije da u što kraćem roku i do kraja ispitaju svaki detalj ovog projekta, i to ne samo nabavku kamena o kojoj nepotpisani autor govori. U međuvremenu, aktuelnom gradonačelniku i rukovodstvu Prijestonice preporučujem da počnu da pripremaju objašnjenja i dokumentaciju za nadležne organe, povodom trošenja gotovo pola miliona eura na istu tu ulicu, na tenderu koji su sami sprovodili i gdje su birali sami izvođača", navodi u saopštenju.

Bogdanović napominje da mu je jasno zašto baš sada gradonačelnik, "diže populističku maglu".

"Dobio je instrukciju da iz udobne fotelje skrene pažnju sa onoga protiv čega se ovih dana građanske snage istrajno bore na ulici. Dok su desetine hiljada građana protestovale u Podgorici, on i njegovi saradnici opravdajuju svoje funkcije relativizacijom krivice trenutnih vlastodržaca i jeftinim populizmom. Ostaje za žaljenje što su oni koji urušavaju institucije i samu državu, uspjeli da nađu nekog ko će zbog sopstvenog interesa unositi razdor među opozicijom. Ipak, ti koji su lažno prijavili, moraju da budu svjesni sljedećeg: ako ove prijave budu odbačene, odbačeni će biti i oni", zaključio je Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније