Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

07. 11. 2022. 13:11 >> 13:10

RADULOVIĆ

"Priča o zakonu o porijeklu imovine se politički zloupotrebljava"

Advokat Veselin Radulović kaže za Portal RTCG da je neizvjesno kada bi zakon o porijeklu imovine mogao biti usvojen i stupiti na snagu.

Kako je naveo Radulović, stiče se utisak da se priča o ovom zakonu politički zloupotrebljava i da je partije i pojedinci pričaju u vrijeme kad procijene da im to može donijeti političke poene.

"Od početka se tom pitanju pristupilo pogrešno i umjesto da se, po ugledu na države koje imaju dobru praksu, donese poseban zakon koji bi regulisao tzv. građansko oduzimanje imovine u slučajevima kada to nije moguće u krivičnom postupku, pristupilo se izmjenama zakona koji definiše oduzimanje imovine licima protiv kojih se vodi krivični postupak", navodi Radulović.

Uz brojne mane koje je imao prvobitni nacrt zakona, a koje ima i posljednja verzija, Radulović naglašava, da je utisak da ne postoji dovoljno volje i znanja da se ovaj zakon usvoji u tekstu koji bi omogućio primjenu koja bi u praksi dala zadovoljavajuće rezultate.

"Takvi rezultati će biti samo ako zakon pogodi one koji su stekli enormno bogastvo", smatra Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније