Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

30. 08. 2022. 16:52 >> 16:49
2

SPREMNI ZA 2. SEPTEMBAR

Ujedinjena nema problem da podrži Mandića za mandatara

Ujedinjena Crna Gora biće prisutna na sastanku koji je najavljen za 2. septembar u Skupštini Crne Gore, a koji organizuje lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić. Kako poručuju Ujedinjena CG nema problem da podrži za mandatara Mandića koji je danas najavio da je to DF-ova polazna osnova.

U saopštenju naglašavaju u da su dobili pozivno pismo za sastanak, tako da su ispunjeni i formalni uslovi.

"Iznenađeni smo da je za sastanak predviđeno samo 60 minuta i to uoči početka sjednice na kojoj će se na predlog DF, koji smo i mi podržali, raspravljati o nepovjerenju predsjednici Skupštine Danijeli Đurović. Ipak, prihvatamo sastanak, jer bi bilo zaista veličanstveno iznenađenje da se nekadašnja većina od 41. poslanika dogovori i obnovi savez, odnosno, da nam se ponovo pridruže URA i SNP koje su u međuvremenu formirale Vladu uz podršku DPS-a", navode u saopštenju.

Kako dodaju, UCG je očekivala i do sada da se predstavnici paralmentarne većine od 30. avgusta sastanu, pojedinačno ili svi zajedno, ali to se nije desilo.

"Brine nas što umjesto da prethodno pripremimo sastanak, odmah idemo pred kamere i u javnost. Brine nas, ali se i nadamo da je organizator sastanka, sa svima drugima, ako već nije sa nama, imao komunikaciju i dogovor, te da će naš susret biti protokolarne prirode. UCG nema problem da podrži za mandatara Andriju Mandića koji je danas najavio da je to njihova polazna osnova. Bez obzira na to što nismo više koalicija nastupili smo prošlih izbora zajedno. Podsjećamo, ipak, da smo formiranje Abazovićeve vlade zajedno proglasili pučem i neustavnim postupanjem, pa se nadamo da istu grešku sada nećemo ponoviti i mi", poručuju u Ujedinjenoj.

Očekuju da predsjednik NSD-a obezbijedi podršku preostalih 40 mandata iz pobjedničkih koalicija.

"Ako, međutim, neko od drugih lidera pobjedničkih stranaka može lakše doći do broja 41, spremni smo, kao i Mandić, da mu damo podršku. UCG zaista ne očekuje da bi na predstojećem sastanku, mandatara za sastav 'nove tehničke vlade' mogli predložiti iz URA i SNP, jer bi to bio kraj prije nego dogovor i počne. Ipak, na kraju nadamo se da je mimo našeg znanja bilo komunikacije i dogovora između tri pobjedničke koalicije čime bi stvar bila završena i za ponuđenih 60 minuta. Nama neće biti prvi put da u neviđeno podržimo dogovor kao i u slučaju izbora Krivokapićeve Vlade kada smo za sastanak i odluku saznali iz medija", naglašavaju u ovoj partiji.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније