Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

L.V.

20. 08. 2022. 15:26 >> 15:23
2

"PROPUŠTENA ŠANSA ZA ULAZAK U BRZI EVROPSKI VOZ"

SDP: Brza reakcija Bilčika najbolje pokazuje koliko je 43. Vlada bila "evropska"

SDP veoma raduje brza reakcija predsjedavajućeg delegacije EP za odnose sa Crnom Gorom Vladimira Bilčika da je državi potrebna „istinski proevropska Vlada koja će dati prioritet strateškim reformama za EU“, saopštili su iz te partiije.

"Iz ove izjave gdina Bilčika valjda nikome ne treba pojašnjavati koliko je 43. Vlada bila evropska i koliko su joj prioriteti bili reforme koje vode ka EU, zbog kojih razloga je i moralo da joj se izglasa nepovjerenje".

Oni smatraju da je jučerašnji pad 43. Vlade najbolji je odgovor svima koji "umjesto bavljenja državnim interesima evropske i građanske Crne Gore posegnu za realizacijom tuđih antievropskih agendi i udalje Crnu Goru od članstva u EU".

U SDP-u podsjećaju da je manjinska 43. Vlada formirana sa apsolutnim prioritetom deblokade evropskog puta i baš zbog toga je i dobila nepodijeljenu međunarodnu podršku.

"Zahvaljujući slijepoj politici odlazećeg premijera Abazovića propuštena je velika šansa za ulazak u brzi evropski voz, za šta je preduslov bila deblokada pravosuđa u Skupštini Crne Gore i postizanje dogovora oko evropskih i reformskih tema, a ne nametanje i forsiranje tema koje dijele društvo i za koje je bilo jasno da dodatno urušavaju političku i društvenu koheziju neophodnu za evropski i reformski konsenzus", poručuju iz SDP-a.

Oni smatraju da je zbog promjena prioriteta u radu Vlade, koja je trebala da bude evropska, ona doživjela "potpuni krah upravo evropske politike".

"Ukoliko bude dovoljno zrelosti i pameti da svi evropski politički subjekti koji slijede sopstvene a ne tuđe interese nađu najmanji zajednički imenitelj, pred Crnom Gorom će i dalje stajati šansa za brzi put ka EU".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније