Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 07. 2022. 20:09 >> 20:21

REAGOVANJE MINISTARSTVA

"Urađeno je mnogo iako nismo zatekli planove za pripremu sezone"

Svako ko se bavi turizmom, a u pitanju je privredna grana koja Crnoj Gori donosi gotovo trećinu bruto društvenog proizvoda, zna da se sezona priprema godinu unaprijed, navodi se u reagovanju Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma na saopštenje pokreta "Evropa sad".

"Podsjećamo da je 43. Vlada Crne Gore izabrana 28. aprila 2022. godine i da je zatekla zapušteno stanje u ovoj oblasti uz izostanak planova za pripremu turističke sezone. Dodatno, Nacionalnoj turističkoj organizaciji opredijeljen je minimalni budžet sa kojim nije mogla da se uradi ni skromna regionalna promocija, a kamoli išta ozbiljnije", ističe se u saopštenju.

Iz ministarstva navode da se može samo zaključiti da zapravo nije postojala svijest o značaju promocije naše zemlje sa ciljem privlačenja turista sa novih destinacija.

"Takođe podsjećamo da je 24. februara 2022. godine agresijom Rusije na Ukrajinu započela globalna ekonomska kriza koja i dalje traje. Tadašnja Vlada Crne Gore, iako znajući kakav uticaj to može imati na našu ekonomiju i turizam, ne može se pohvaliti radom na nekoj čuvenoj 'dobro osmišljenoj strategiji', navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da je prepoznajući značaj regionalnih turista uz kratko vrijeme za reagovanje ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović već u prvim danima svog mandata posjetio zemlje regiona iz kojih dolazi najveći broj turista.

"Održao je i brojne sastanke sa najvažnijim činiocima naše turističke privrede sa ciljem da se u što kraćem roku, udruženim snagama prevaziđu i riješe problemi i prepreke", ističe se u saopštenju.

Iz ministarstva navode da je simptomatično da bivši ministar svaki put želi da prigrabi svaki uspjeh Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma kao svoj, a istovremeno, na vrlo diskutabilan način, odbija da prihvati odgovornost zbog izostanka rada na pripremi sezone.

"Ovom prilikom ističemo da niko ne spori dobre rezultate prethodne sezone, ali osuđujemo loš vokabular i upiranje prstom u druge institucije, predstavnike i kolege koje rade i daju svoj maksimum kako bi zajedno ostvarili što uspješniju sezonu", ističu iz Ministarstva.

Navode da se zahvaljuju svim lokalnim samoupravama, NTO, lokalnim turističkim organizacijama, turističkim privrednicima i poslenicima, Aerodromima Crne Gore, predstavnicima avio kompanija i svim drugim institucijama i kolegama na uloženim naporima da zajedno, na što bolji način iznesu ovu turističku sezonu.

"A oni koji tvrde da je 'Vlada amaterskim pristupom dovela u pitanje trend oporavka turizma u Crnoj Gori', zapravo najbolje govore o sopstvenom radu", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније