Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T.G.

27. 05. 2022. 11:35   >>  11:33

MAROVIĆ - KURTEZI

Crna Gora će nastaviti da podržava Albaniju na putu prema EU

Potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović sastala se danas sa ambasadorom Albanije Ridijem Kurtezijem, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

„Naše države imaju zajednički vanjskopolitički prioritet – članstvo u EU. Želimo da vidimo da naši susjedni napreduju na tom putu i zbog toga će Crna Gora nastaviti da dijeli svoje iskustvo iz pregovaračkog procesa i na taj način pruža podršku Albaniji u ispunjenju uslova za pristupanje Uniji“, poručila je na sastanku Marović.

Ona je upoznala Kurtezija sa tekućim i planiranim aktivnostima na polju evropske integracije istakavši da je u fokusu rada Vlade Ministarstva evropskih poslova ispunjavanje privremenih i dobijanje završnih mjerila u poglavljima 23 i 24, do kraja godine.

Iznijela je očekivanje da će sve institucije i grane vlasti na najbolji način odraditi svoj dio posla, te da ćemo imati mjerljive rezultate u oblasti vladavine prava.

Ambasador Kurtezi je poželio uspješan mandat potpredsjednici Marović i čestitao Crnoj Gori na liderskoj poziciji u procesu evropske integarcije.

Ocijenio je da su ukupni odnosi dvije države prijateljski i da mogu poslužiti kao primjer cijelom regionu Zapadnog Balkana, istakavši da važnu ulogu u održavanju dobrosusjedskih odnosa ima Albanska manjina kao čvrst oslonac saradnje dvije zemlje.

Sagovornici su se saglasili da je, uz sadržajne i dobre političke odnose, neophodno raditi na jačanju ekonomske saradnje dvije države, čemu može doprinijeti nastavak međudržavnog dijaloga u okviru zajedničkih sjednica dvije vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније