Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

16. 05. 2022. 14:51 >> 15:04
1

IBRAHIMOVIĆ SA NEĐEŠIJEM

"Mađarski hotelijeri zainteresovani za razvojne planove Vlade"

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija  Ervin Ibrahimović sastao se sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem, pri čemu su razgovarali  o mađarskoj zainteresovanosti za investiranje u Crnu Goru.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, "investicije koje se i u ovim ekonomski i zdravstveno izazovnim vremenima i dalje okreću ka crnogorskom tržištu jasan su pokazatelj zainteresovanosti mađarskih kompanija za dalja ulaganja“ istakao je ambasador Mađarske, ističući da je pozicija potpredsjednika za regionalni razvoj veoma važna i da su iskustva mađarskih kompanija vezana za poslovanje u našoj zemlji pozitivna.

"Integracija Crne Gore u međunarodnoj zajednici ostaje čvrst prioritet nove Vlade, a direktni i tradicionalno izuzetni mehanizmi podrške sa strane prijateljske Mađarske kao pouzdanog partnera samo su potvrda učvršćivanja dobrih bilateralnih odnosa Crne Gore i Mađarske’’ saopštio je Ibrahimović dodajući da ga raduje činjenica da postoji zainteresovanost mađarskih hotelijera za razvojne planove nove Vlade i u tom smislu ponudio svoju podršku i logistiku u organizovanju susreta zainteresovanih strana.

„Postoje potencijalno interesantni projekti na sjeveru Crne Gore, a kao što sam istakao više puta do sada, moramo se snažnije orijentisati ka razvoju sjeverne regije“

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o planovima crnogorske vlade u oblasti energetike uz konstataciju da bez energetske stabilnosti nema ni ekonomske stabilnosti i složili se da Crna Gora raspolaže ogromnim potencijalima u oblasti zelenih izvora energije čemu će se resor kapitalnih investicija posebno posvetiti u narednom periodu zaključio je potpredsjednik Ibrahimović.

"Svjesni koliko je značajan razvoj saobraćajne infrastrukture, posebno kada se govori o neiskorišćenim kapacitetima Luke Bar, unapređenju i modernizaciji željezničkog saobraćaja uz podršku međunarodnih partnera radićemo na realizaciji razvojnih projekata", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније