Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

09. 02. 2022. 12:30 >> 12:31
2

ĐUKANOVIĆ U GRČKOJ

Ponosni na svoju slobodu i nezavisnost

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović položio je danas vijenac na grob generala Vasa Brajovića Mavrovuniotisa jednog od najznamenitijih ratnika i grčkog nacionalnog junaka i vojskovođe.

"Vaso Crnogorac, kako su ga zvali u Grčkoj, jedan je od učesnika rata za oslobođenje te zemlje, a danas predstavlja vječni simbol crnogorsko-grčkog prijateljstva. Njegova hrabrost, vojničke i ljudske vrline i posvećenost slobodarstvu i danas su simboli najviših vrijednosti i vječne želje Crnogorskog i Grčkog naroda da čuvaju i brane slobodu i nezavisnost", navode iz kabineta Predsjednika Crne Gore.

Polaganju vijenca prisustvovali su kadeti Crne Gore koji se obučavaju na vojnim akademijama u Grčkoj.

Pozdravljajući kadete, predsjednik je iskazao da danas "odajemo počast urođenom crnogorskom slobodarstvu i da smo ponosni na svoju slobodu i nezavisnost, prirodnu potrebu da svuda branimo i afirmišemo nacionalne crnogorske interese".

"Siguran sam da u ovom vremenu vi to ovdje radite", kazao je predsjednik i podsjetio da je Grčka bila ta koja je razumjela crnogorsku potrebu da obnovi nezavisnost, uđe u NATO, a danas nam, kako je dodao, pomaže da usvojimo evropski sistem vrijednosti i budemo dio zajednice savremene Evrope.

"Zato danas imamo privilegiju da se veliki broj vas školuje ovdje u Grčkoj i radujem se što ćete uskoro uspješno okončati svoje školovanje, što ćete sa posebnom posvećenošću braniti mir i stabilnost u Crnoj Gori, našu nezavisnost i suverenitet i braniti naše pravo pravo da napredujemo ka svom evropskom cilju. Predsjednik je čestitao našim kadetima na svemu do sada, na odlučnom izboru zanimanja i kazao da se raduje što će Crna Gora imati takve ljude na važnim pozicijama u državnoj strukturi", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније