Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

27. 01. 2022. 07:08   >>  07:09 3

STAV OPOZICIJE

Manjinska vlada kao prelazno rješenje

Dok vladajuće partije pregovaraju o rješenju političke krize, iz opozicije poručuju da je ova vlast završila svoju misiju. Smatraju da bi manjinska vlada mogla biti dobro prelazno rješenje, ali još ne otkrivaju da li će biti njen dio. Iz DPS-a nijesu htjeli pred kamere TVCG, ali su ranije poručili da će i narednih 14 mjeseci biti najjača partija, koja će odlučivati u vlasti.

Prilog: Bojana Baranin, TVCG

Iz SDP-a poručuju da je Vlada za godinu i po mandata uspjela da parališe integracioni proces i uvede državu u duboku krizu.

Kao izlaz iz te krize vide izbore ili manjinsku vladu, ali ne otkrivaju da li bi bili njen dio.

"Teško je govoriti o manjinskoj vladi jer ona apriori nije ni dobro, ni loše rješenje. Treba da vidimo kako inicijatori zamišljaju tu vladu, čime bi se ta vlada bavila, kako bi izgledala njena struktura, ko bi je podržavao i najvažnije šta bi bili njeni ciljevi", rekao je Bojan Zeković iz SDP-a.

Socijaldemokrate poručuju da je trenutna situacija najbolji pokazatelj loših odnosa unutar vladajuće većine. Ni oni ne otkrivaju stav o eventualnom učešću u manjinskoj vladi.

"To je priča koja nam tek predstoji. Naš prvi cilj je da srušimo ovu vladu, a nakon što nju srušimo onda ćemo se odrediti prema svemu onome što nas očekuje", kaže Nikola Zirojević iz SD-a.

I Bošnjačka stranka glasaće za smjenu Vlade. Na pitanje da li će dići ruku i za smjenu potpredsjednika Vlade i predsjednika Parlamenta, odgovaraju;

"Te dvije inicijative za nas nijesu toliko relevantne budući da je pokrenut proces izglasavanja nepovjerenja Vladi. Onda je besmisleno da se raspravlja o razrješenju potpredsjednika Vlade i imenovanju nekog novog dan prije razrješenja Vlade, jer je očigledno da će nepovjerenje biti izglasano", rekao je Damir Gutić iz BS-a.

Iz DPS-a su juče ocijenili da će narednih 14 mjeseci biti partija koja će odlučivati u vlasti, ali nijesu htjeli pred našu kameru. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније