Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 06. 2021. 19:36 >> 19:37
3

KNEŽEVIĆ SAOPŠTIO

Zbog odnosa premijera, neće biti sjednice Odbora

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević saopštio je da neće sazvati sjednicu tog skupštinskog tijela na kojoj bi se raspravljalo o kandidaturi Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i davanju mišljenja zbog neodazivanja premijera Zdravka Krivokapića na prethodnu sjednicu.

Bečić je Kneževiću proslijedio dopis predsjednika Vlade Crne Gore, kojim podsjeća na istek roka za imenovanje v.d.direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, i to 17. jun tekuće godine.

"Razlog je sadržan u ignorantskom odnosu premijera Zdravka Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na sjednicu odbora zakazanu za 2. jun na kojoj je bilo planirano i premijerovo kontrolno saslušanje. Moja je ustavna obaveza da spriječim svaki vid degradacije Parlamenta i odbora kojim predsjedavam i o tome sam obavijestio predsjednika Skupštine, koji je shodno Poslovniku i svojim nadležnostima zakazao sjednicu Odbora", saopštio je Knežević.

On je poručio da dok god Krivokapić ne bude promijenio svoj odnos prema Odboru za bezbjednost na isti način će tretirati svaki njegov predlog upućen odboru.

"Ako neko iz redova parlamentarne većine ili Vlade nije zadovoljan mojim radom u svakom trenutku može inicirati moju smjenu, ali ja neću ni za pedalj odstupiti od svojih Ustavom odredjenih nadležnosti u očuvanju uloge Skupštine. Da ne bi bilo kakve zabune, objavljujem javnosti dopis upućen predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću u kojem jasno iskazujem spremnost da učestvujem u poštovanju Ustava i zakona a ne njegovom gaženju", navodi Knežević.

On je dodao da bez obzira na uobičajene političke razlike sa predsjednikom Skupštine, da sa njim ima korektnu i profesionalnu saradnju sa pozicije funkcije koju obnašaju u Skupštini.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније