Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 05. 2021. 11:36 >> 11:44
18

CKM

"Kovačević bojkotovao crnogorsku himnu"

Na jučerašnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Nikšić odbornik koalicije "Za budućnost Nikšića" Marko Kovačević nije bio u sali kada se intonirala državna himna, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže.

Kako tvrde u CKM-u Kovačević je prije intoniranja himne napustio salu i vratio se nakon što je završeno intoniranje.

“I prije nego što je izabran za predsjednika opštine Kovačević je jasno pokazao da neće biti predstavnik svih građana već samo onih koji su glasali koaliciju koja je na lokalnim izborima osvojila većinu. Ne čudi ovakav potez budućeg "prvog" čovjeka našeg grada znajući da je on fan četničkog pokreta i da se u javnim istupima iskazivao mržnju prema svemo što je nesrpsko", poručuju iz CKM-a.

Kažu i da je tim gestom Kovačević nastavio praksu njegovog mentora Andrije Mandića koji je takođe u više navrata bojkotovao intoniranje himne.

"Biće zanimljivo građanima Nikšića gledati kako u istom kolu igraju DF ultra četnici i "građanska" Ura, a sve zbog ljubavi prema vlasti. Ono što je sigurno jeste da će naš grad u veoma kratkom roku postati poligon sa kojeg će se slati poruke mržnje i šovinizma prema Crnoj Gori", zaključuju se u saopštenju Crnogorske kulturne mreže.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније