Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

K. J.

03. 06. 2024. 08:56 >> 08:56
Čitaj mi:

traje do 20. septembra

Otvorena manifestacija "Podgoričko kulturno ljeto"

Tradicionalna manifestacija "Podgoričko kulturno ljeto" sinoć je svečano otvorena na Trgu nezavisnosti, u Podgorici, a traje do 20. septembra.

Otvarajući manifestaciju, sekretarka Sekretarijata za kulturu Glavnog grada Snežana Tomanović je kazala da je "Podgoričko kulturno ljeto" - Programski najsadržajnija manifestacija Sekretarijata za kulturu, tokom koje će do 20. septembra biti organizovan veliki broj programa.

Tomanović je istakla i da će ovogodišnje "Podgoričko kulturno ljeto" promovisati otvorene javne površine, kako bi programski sadržaji bili dostupni što većem broju građana i posjetilaca Podgorice.

Prilikom svečanog otvaranja manifestacije, govorila je i italijanska ambasadorka u Podgorici Andreina Marsela, koja je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Sekretarijatom za kulturu, kao i činjenicom što se važan datum za njenu zemlju: 78-godišnjica Republike Italije, u Crnoj Gori proslavlja koncertom vokalnog sastava "Neri per caso", koji traje već 25 godina i prvi je put u Podgorici. Marsela je posebno zahvalila što će most "Milenijum" u naredna tri dana biti u nacionalnim bojama Italije.

 

Nakon pozdravnih riječi, publika na Trgu nezavisnosti bila je u prilici da prati koncert popularnog italijanskog seksteta "Neri per caso".

Danas počinje trodnevni festival "Puškinova nedjelja", kojim Narodna biblioteka "Radosav Ljumović" obilježava 225 godina od rođenja Aleksandra Sergejeviča Puškina. Festival će biti otvoren u 19 sati u Sali "Marko Miljanov" predavanjem prof. dr Dragana Koprivice "Dok je Puškina, biće i Rusije".

U utorak, 4. juna, u 21 sat, u paviljonu u Njegoševom parku, održaće se projekcija nagrađivanog italijanskog filma "Ja kapetan", poznatog scenariste i reditelja Matea Garonea. Taj program takođe se organizuje u saradnji s italijanskom ambasadom u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније