Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

04. 07. 2024. 08:11 >> 08:11

Sjutra u okviru podgoričkog kulturnog ljeta

Koncert “Povratak korzu" gitarskog dua Nikčević - Bulatović

Koncert "Povratak korzu" poznatog gitarskog dua Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića, održaće se 5. jula, u 20 časova i 45 minuta, na uglu ulica Slobode i Hercegovačke.

Kako navode u Sekretarijatu za kulturu Glavnog grada, koncert je dio manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, a dvojica međunarodno priznatih crnogorskih gitarista Srđan Bulatović (doktor izvođačkih umjetnosti u oblasti klasične gitare) i Darko Nikčević (flamenko gitarista i magistar audio-tehnologije) proslavili su se izuzetnom virtuoznošću i inspirativnim nastupima, od kojih dva posebno uspješnima koncerta u Karnegi holu u Njujorku (2016; 2017).

"Njihov muzički izraz, koji predstavlja jedinstven spoj balkanskih nepravilnih ritmova uz brojne inostrane uticaje, dočarava ljepotu mediteranskog i orijentalnog misticizma. Već 30 godina nastupaju na domaćim podijumima, ali i u SAD-u, Rusiji, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Španiji, Italiji, Francuskoj, Portugalu, Poljskoj", navode u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније