Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.B.

21. 04. 2024. 18:16 >> 18:17
Čitaj mi:

JPU "LJUBICA POPOVIĆ"

Sajam didaktičkih materijala u okviru Centra izvrsnost

JPU "Ljubica Popović" organizuje Sajam didaktičkih igracaka/ materijala u okviru Centra izvrsnosti. Sajam se održava od 22. aprila do 26. aprila u VJ " Suncokrili".

Na sajmu će biti izloženi potpuno inovativna rješenja didaktickih igracaka/ materijala, koje su kreirali vaspitači iz predskolskih ustanova širom Crne Gore. Naime, JPU "Ljubica Popović " je raspisala konkurs za najbolju, najkreativniju didakticku igracku/ materijal koji može poslužiti za usvajanje matematičkih pojmova kroz fizičke aktivnosti.

Pravo učešća imali su vaspitači i vrtići, državni i privatni iz Crne Gore. Radovi su pristizali do 19 aprilla.

Stručni žiri sastavljen od univerzitetskih profesora, nadzornika iz Zavoda za skolstvo i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija će u petak, 26 aprila izabrati najkreativnije inovativno rješenje.

"Veoma smo zadovoljni bogatstvom igracaka i materijala koji su pristigli i smatram da su zaista vaspitači iz svih vrtića učesnika konkursa pomjerili ljestvicu kad je u pitanju funkcionalnost i kreativnost igračke kao sredstva učenja, da mogu da im pozavide i kreatori fabričkih didaktickih igračaka. Veoma se vodilo računa da te igračke budu djeci primamljive, inovativne , multifunkcionalne i izdržljive, kako bi mogle duže poslužiti djeci. Ovim sajmom željeli smo podstaći vaspitače da budu kreativniji u pristupu rada, ali i prikazati široj javnosti samo dio onoga što je redovan dio u svakodnevnom procesu vaspitno-obrazovnog rada svakog vrtića. Što se konkretno naše Ustanove tiče, produkti su nastajali tokom cijele godine a u okviru projekta Centar izvrsnosti, gdje nam je bila namjera da unaprijedimo svoj rad u oblasti usvajanja početnih matematičkih pojmova uz veću fizičku angazovanost djece", navodi se u saopštenju.

Metode i oblici rada koji su vaspitači osmišljavali kako bi ostvarili ciljeve dali su izuzetne rezultate.

"Do sad je razmijenjena praksa u okviru naših 11 vaspitnih jedinica kroz seminar koji je realizovan u decembru 2023.godine. Ovaj sajam je još jedan oblik razmjene prakse, sad sa ostalim ustanovama, a za jun mjesec planiran je seminar za sve ostale vaspitače iz Crnd Gore, a u realizaciji vaspitača iz JPU" Ljubica Popović", navedeno je. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније