Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B.

30. 05. 2024. 17:28 >> 17:30
Čitaj mi:

VLADA ODOBRILA

Početi sa eksproprijacijom u drugoj fazi proširenja aerodroma Tivat

Na sjednici Vlade usvojena je informacija o postupku eksproprijacije nepokretnosti u zahvatu Faze dva Aerodroma Tivat, a tim postupkom će se baviti Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, koje je zaduženo da obezbijedi neophodna sredstva za realizaciju.

Područje predviđeno za koncesione djelatnosti na Međunarodnom aerodromu Tivat obuhvata površinu od 157,86 hektara kopnenog dijela i 8,83 ha akvatorijuma, i podijeljeno je na tri faze realizacije.

"Zahvat prve faze obuhvata 84,7 ha, a faze dva 56 ha, dok je fazom tri obuhvaćena površina od 17,38 ha. lako je Koncesionim aktom predviđeno da će se realizacija Faze dva odvijati u četvrtoj i petoj godini investicionog programa, na sjednici je naglašeno da je neophodno bez odlaganja pristupiti rješavanju imovinsko-pravnih odnosa na katastarskim parcelama koje su u zahvatu ove Faze, jer se radi o velikom broju katastarskih parcela koje su u vlasništvu privatnih lica, te je potrebno blagovremeno izvršiti eksproprijaciju nepokretnosti", naglašavaju u saopštenju Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније