Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

М.М.Љ. [ Mina Biznis ]

24. 05. 2023. 14:28   >>  14:28

PKCG

Uspješno predstavljanje crnogorskih proizvođača u Novom Sadu

Crnogorski poljoprivrednici i kompanije, njih više od 20, uspješno su se predstavili na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, na zajedničkom štandu u organizaciji Privredne komore (PKCG), saopštila je njena predsjednica Nina Drakić.

Ona smatra da je to bila prilika da se sa njihovim kvalitetnim proizvodima i uslugama upozna oko 140 hiljada posjetilaca sajma, koji je okupio 1,1 hiljadu učesnika iz 21 države.

Crnogorski poljoprivrednici dobili su 111 nagrada za kvalitet na ovogodišnjem sajmu.

Drakić je kazala da je poljoprivredna proizvodnja izuzetno perspektivna grana crnogorske ekonomije, te da PKCG snažno podržava taj sektor i proizvođače.

„To potvđuje činjenica da su naši proizvođači osvojili više od 100 nagrada na Novosadskom sajmu“, rekla je Drakić i dodala da je proizvodnja zdrave hrane stub razvoja ekonomije.

Ona je navela da, pored značajnih nagrada, ohrabruje i broj izlagača koji je svake godine sve veći.

„Naša ponuda ove godine je jako raznovrsna, od proizvođača mesa do brašna, što nas posebno raduje, a privrednici su izuzetno zadovoljni kontaktima i sastancima u okviru sajma“, rekla je Drakić.

Ona je poručila i da će PKCG nastaviti da radi na unapređenju saradnje domaćih poljoprivrednih proizvođača sa regionom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније