Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

23. 11. 2022. 10:45 >> 10:44
4

UDRUŽENjE NAFTNIH KOMPANIJA

"Bokan izjavom prešao granicu poslovne pristojnosti"

Asortiman proizvoda koji se prodaju na benzinskim pumpama nije niti može biti organičen zakonom, poručili su iz Udruženja naftnih kompanija Crne Gore i onima koji predlažu da se u tim objektima zabrani prodaja svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna poručili da se ne bave tuđim poslom.

Oni si to kazali reagujući na izjavu vlasnika kompanije Voli Dragana Bokana koji je juče na sastanku Odbora udruženja trgovine PKCG kazao da se u tim objektima treba zabraniti prodaja svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna.

Iz Udruženja naftnih kompanija kažu da su očigledna velika lobiranja pojedinih interesnih grupa koji traže zabranu rada maloprodajnih objekata koji se nalaze u sklopu benzinskih stanica te da ovo nije ništa novo. Ipak, smatraju da je Bokan izjavom prešao granicu poslovne pristojnosti.

"Dobro je što nije našao za shodno da predloži i koje novine i vaučere treba da prodajemo", kazali su iz Udruženaj naftnih kompanija.

Predlagačima ovakvih ideja poručili su da se ne bave tuđim poslom i da, kako su kazali, konkurentnost ne traže u pokušajima i sprečavanju drugih privrednih društava da rade u skladu sa zakonom.

"Benzinske stanice i prodavnice koje sačinjavaju jedan poslovni sklop su maloprodajni objekti, u većini slučajeva ispod 50m2, u kojima se pored goriva mogu kupiti i drugi artikli, koji se nabavljaju iz veleprodajnih sistema trgovačkih lanaca Crne Gore, a asortiman nije, niti može biti zakonom ograničen, pa nema mjesta za dalju brigu oko toga, tako će ostati i ubuduće", poručuju iz Udruženja naftnih kompanija Crne Gore.

Napominju da na svim benzinskim stanicama širom EU i regiona, postoje prodavnice unutar objekata, gdje se prodaju razni proizvodi.

"Od kafe i sendviča, do raznoraznih potrepština, čokoladica, osvježenja, grickalica i upakovane hrane, koju putnici i vozači kupuju tokom dolaska na benzinske stanice, bez korpi i kolica, a namjera da se to ukine i zabrani, pa makar i na jedan dan, neće biti ostvarena, bez obzira ko i za čiji interes lobira ovakve ideje", poručili su.

Iz Udruženja naftnih kompanija pozvali su Odbor za trgovinu PKCG da iznesu svoj stav po ovom pitanju.

"Vjerujemo, da je ovo ipak stav samo jednog privrednika, a ne stav Odbora za trgovinu PKCG, od koje očekujemo da iznese svoje viđenje po ovom pitanju i iznese radi javnosti i zaključke sa održane sjednice", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније