Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

25. 07. 2022. 11:58 >> 11:55
1

EPCG APELUJE

Struju trošiti racionalno kako bi se izbjegle restrikcije

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) pozvala je građane na krajnje racionalnu potrošnju električne energije, kako bi se izbjegle restrikcije u obustavi.

"Snažna energetska kriza praćena sve većim nedostatkom energije i vrtoglavim rastom cijena na tržištu, koje trenutno dostižu i nevjerovatnih 510 eura po megavat satu dodatno otežavaju ionako složenu energetsku situaciju i u našoj zemlji. Zbog toga veoma je važno da se električna energija troši krajnje racionalno, kako bismo izbjegli situaciju u kojoj bismo morali da pribjegavamo planskim obustavama u isporuci energije krajnjim kupcima iz kategorije domaćinstva", kazali su iz EPCG.

Upozoravaju i na, kako ističu, ozbiljan rizik da se, i pored dovoljno novca za uvoz, potrebne količine energije neće moći nabaviti na tržištu.

"Stoga još jednom apelujemo na građane da svojim odgovornim ponašanjem i racionalnom potrošnjom električne enegije doprinesu uspješnom rješavanju izuzetno teške situacije u kojoj se, ne svojom krivicom, našao i energetski sektor Crne Gore sa ozbiljnim implikacijama na ukupnu ekonomiju države", navodi se u saopštenju EPCG.

Ističu da kao ozbiljna i društveno odgovorna kompanija preduzimaju sve mjere i radnje "kako bi se izbjeglo uvođenje restriktivnih mjera u potrošnju, kao i, eventualno, rast cijena električne energije za distributivne potrošače".

"U tom smislu, još jednom skrećemo pažnju na to da je Odbor direktora EPCG AD Nikšić, početkom jula, donio Odluku o utvrđivanju popusta za električnu energiju distributivnim kupcima za period od 1. jula do 30. septembra 2022. godine u rasponu od 5 do 13 odsto na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga. Podsjećamo, tom odlukom, koja je za osnovni cilj imala podsticanje na štednju električne energije, obuhvaćeni su kupci iz kategorije domaćinstva, članovi Zlatnog tima (13 odsto), kao i ostali redovni kupci (5 odsto), koji mjesečno troše manje od 500 KWh električne energije", kazali su iz EPCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније