Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

10. 06. 2022. 13:45 >> 13:45

ABAZOVIĆ SAOPŠTIO

Multinacionalna kompanija stigla u CG, otvara 100 novih radnih mjesta

Crnogorski premijer Dritan Abazović saopštio je da je multinacionalna kompanija Artec3D stigla u Crnu Goru i da će do kraja godine otvoriti 100 novih radnih mjesta.

"Ispunjavamo sve što smo obećali. Multinacionalna kompanija #Artec3D stigla u Crnu Goru! Do kraja godine, ne 50, nego 100 novih radnih mjesta! Radimo za građane i Crnu Goru!", napisao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na tviteru nakon sastanka sa vlasnikom multinacionalne kompanije "Artec 3D" i luksemburškim ambasadorom u Crnoj Gori Filipom Donkelom.

Kako je saopšteno iz Vlade, osnivač, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije "Artec 3D" Artem Jukin je upoznao premijera Crne Gore sa aktivnostima njihove kompanije, navodeći da su uz 50 zaposlenih u Crnu Goru došlo i 200 članova njihovih porodica.

"Jukin je istakao da im je plan da do kraja godine zaposle još 100 ljudi, naglašavajući da je Crna Gora zemlja prijatna za rad i život", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Vlade je, kako se dodaje, istakao da Crna Gora posebnu važnost pridaje razvoju odnosa sa Luksemburgom, naročito intenziviranju ekonomske saradnje, ističući bitnost prisustva luksemburških investicija u Crnoj Gori.

"Mnogo sam srećan zbog vašeg dolaska u Crnu Goru i ispunjenja onoga što smo obećali građanima u Davosu, prilikom sastanka sa Vašim premijerom Betelom. Vlada će biti Vaš pouzdan partner. Crna Gora je zemlja velikih mogućnosti", istakao je Abazović sa predstavnicima pomenute kompanije.

Premijer Abazović je naglasio da je ambicija Vlade da razvija IT industriju i privlači multinacionalne kompanije da otvaraju svoja predstavništva u Crnoj Gori.

"Predsjednik Abazović i ambasador Donkel su se saglasili da Crna Gora i Luksemburg, kao partneri treba da sarađuju na većem nivou i da će tome najbolji doprinos biti najavljena zvanična posjeta premijera Luksemburga Crnoj Gori tokom ove godine", dodaje se u saopštenju.

Sastanku su pridustvovali i Anastasija Kajtul, glavna izvršna direktorica Artec 3D Adriatica i CLO Artec 3D i Asja Levandaja, PR menadžerka Artec 3D.

Podsjećamo, krajem maja je povodom otvaranja "Artec Adriatica" u Baru, predsjednik "Artec 3D", Artjom Juhin, posjetio Crnu Goru, i sastao se sa ministrima finansija Aleksandrom Damjanovićem, unutrašnjih poslova Filipom Adžićem, nauke i tehnološkog razvoja Biljanom Šćepanović, direktorom Uprave prihoda i carina Radem Miloševićem, direktoricom Investiciono-razvojnog fonda Irenom Radović, direktorom Agencije za investicije Crne Gore Mladenom Grgićem i gradonačelnikom Bara Dušanom Raičevićem.

"Artec 3D" je, kako je tada saopšteno, svjetski poznata kompanija - programer i proizvođač 3D skenera i softvera iz Luksemburga. Njihova nova evropska kancelarija, kako su kazali, biće smještena u Baru, a služiće kao centar za marketing, istraživanje i razvoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније