Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

T.G. [ Mina ]

24. 05. 2022. 16:12 >> 16:10
1

IBRAHIMOVIĆ SAOPŠTIO

Saradnja sa EBRD značajna za sveukupan razvoj i napredak

Dosadašnja saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) pokazala se pozitivnom i stimulativnom za sveukupan crnogorski razvoj i napredak, saopštio je ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović.

„Jasan pokazatelj za uspješnu saradnju je upravo činjenica da su, kada se posmatra region Zapadnog Balkana, ukupne investicije EBRD-a po stanovniku najveće upravo u Crnoj Gori“, kazao je Ibrahimović.

On je na sastanku sa šefom kancelarije EBRD-a za Crnu Goru, Remonom Zakariem, ocijenio da je uloga razvojnih partnera i podrška Crnoj Gori na putu približavanja ekonomski najrazvijenijim zemljama Evrope, u fokusu rada nove Vlade.

Crna Gora, kako je saopšteno iz Ministarstva, snažno teži postizanju još boljih rezultata u ekonomskoj politici, ima dobru razvojnu perspektivu i fantastične prilike za dalja ulaganja, u čemu će imati podršku EBRD-a kao jednog od ključnih strateških partnera Vlade.

Zakaria je podsjetio na strateške ciljeve koji su predviđeni Strategijom EBRD-a za Crnu Goru.

„To su jačanje konkurentnosti putem unapređivanja kapaciteta privatnog sektora i poboljšanje poslovnog okruženja, produbljivanje tranzicije ka zelenoj ekonomiji u Crnoj Gori kroz čistiju energiju i održivije usluge na lokalnom nivou, kao i davanje podrške daljoj povezanosti i integraciji širenjem prekograničnog transporta, energetskih i digitalnih veza“, poručio je Zakaria.

On je Crnoj Gori uputio sve pohvale zbog sigurnog puta ka članstvu u EU.

Zakaria je dodao da je EBRD tu da pomogne, da investira u region i da ga u što većoj mogućoj mjeri zbliži.

„Uloga EBRD-a, kao jednog od generatora ekonomskog rasta, razvoja i zaposlenosti, naročito u pogledu podrške u ralizaciji infrastrukturnih projekata od regionalnog značaja, razvoju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, tehničkom podrškom u sferi poboljšanja poslovnog okruženja i unapređenju pozitivne klime za jačanje poslovnog ambijenta, odličan su pokazatelj izvanredne saradnje“, zaključili su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније