Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.L.B. [ Kristina Pavićević, TVCG ]

05. 12. 2021. 08:00 >> 08:01

TURISTIČKE AGENCIJE

Solidno interesovanje za novogodišnja putovanja

Uprkos korona virusu i brojnim mjerama i ograničenjima, ima i onih građana Crne Gore koji će praznike dočekati u inostranstvu, kažu u turističkim agencijama, gdje su zadovoljni interesovanjem.

Svi oni koji budu htjeli da Novu godinu proslave u inostaranstvu gdje će dočeci biti i na otvorenom, moraće da obezbijede odgovorajuće potvrde ili testove na koronavirus.

U ponudi turističkih agencija brojni su aranžmani u Evropi, ali i za daleke destinacije.

Lidija Mandić, iz turistička agencija kaže za TVCG da je najveće interesovanje za Barselonu i dodaje da u Španiju mogu da uđu vakcinisani. Isto važi i za Tursku.

Maja Maksimović, iz turistička agencija kaže da u ponudi imaju aranžmane za Istanbulu, Dubai, Egipat. Prije putovanja, kako dodaje, potrebno je informisati se o kovid režimu.

Većina građana koje je anketirala TVCG kaže da će zbog epidemijske situacije Novu godinu,vjerovatno dočekati u Crnoj Gori.

Putovanje u inostrastvo tokom novogodišnjih praznika,i pored povoljnih aranžmana, komplikuje kovid režim za svaku državu posebno u pogledu potrebne dokumentacije što iziskuje i dodatne troškove. Ipak, u agencijama kažu da interesovanja ima.

“Pravi putnici traže gdje mogu da putuju, bukvalno nas pitaju gdje mi možemo da idemo. Ono što je u ponudi to je ,nema biranja i tako je to ove godine”, kaže Lidija Mandić, iz turistička agencija.

“Putovanja ima, putnici jesu zainteresovani za aranžmane, dosta ima poslovnih i individualnih putovanja, tako da se nadamo da će tokom sljedeće godine situacija biti bolja”, navodi Maja Maksimović iz turističke agencije.

Iz turističkih agencija ističu da se oni koji planiraju da novogodišnje praznike provedu u inostranstvu dodatno informišu u ambasadama o kovid režimu, budući da se mjere za suzbijanje pandemije stalno mijenjaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније