Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J. [ Portal RTCG ]

08. 08. 2024. 13:44 >> 14:05

plan izradili i mojkovac, danilovgrad, podgorica i bar

Herceg Novi prva opština koja je izradila Plan zaštite i spašavanja od zemljotresa

Opština Herceg Novi je prva opština u Crnoj Gori koja je izradila Plan zaštite i spašavanja od zemljotresa, saopšteno je Portalu RTCG iz tamošnje Službe zaštite i spašavanja.

Oni su reagovali povodom teksta objavljenom na Portalu RTCG da su svega tri opštine u Crnoj Gori izradile opštinski plan zaštite i spašavanja od zemljotresa, i to opštine Tivat, Bijelo Polje i Plužine.

"Obavještavamo javnost da je Služba zaštite i spašavanja opštine Herceg Novi prva opština u državi Crnoj Gori koja je izradila Plan zaštite i spašavanja od zemljotresa 2015. godine. Plan je dobio Saglasnost od Direktorata za zaštitu i spašavanje Podgorica i usvojen je od strane Skupštine opštine Herceg Novi. Kolegijalno je pomogla i ostalim opštinama da izrade navedeni dokument. Takođe je prva opština u državi Crnoj Gori koja je izradila Plan zaštite i spašavanja od klizišta i odrona 2017. godine", kazao je Portalu RTCG Samostalni savjetnik I u Službi zaštite i spašavanja opštine Herceg Novi Gamber Zoran.

Osim Tivta, Bijelog Polja i Plužina kao što je Portal RTCG prethodno objavio, opštinski plan zaštite i spašavanja od zemljotresa izradile su i opštine Mojkovac, Danilovgrad, Podgorica i Bar.

Iz hercegnovske Službe su reagovali jer se u Izvještaju o sprovođenju strategije za smanjenje rizika od katastrofa za period 2018-2023. ne navodi da je Herceg Novi prva lokalna samouprava koja je izradila ovaj izvještaj još 2015. godine.

"Apelujemo na Direktorat za zaštitu i spašavanje iz Podgorice, da u svojim izjavama i izvještajima za javnost ne obmanjuju javnost netačnim i paušalnim informacijama koje direktno nanose štetu, umanjuju rad i pravovremenost, zanemaruju trud koji je uložen da bi se izradila neophodna dokumentacija u Službi zaštite i spašavanja opštine Herceg Novi", kazali su iz Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније