Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J. [ PR centar ]

29. 07. 2024. 09:36 >> 09:36
Čitaj mi:

donatorsko več

Za poboljšanje uslova života institucionalizovanih OSI prikupljeno 1.452 eura

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) je, u okviru donatorske večeri prikupila 1.452 eura, za poboljšanje uslova života institucionalizovanih osoba s invaliditetom (OSI), saopšteno je iz te organizacije.

Iz I MI Boke su podsjetili da su od decembra 2023. godine do kraja februara ove godine održali četiri radionice s institucionalizovanim OSI u: JU Zavodu „Komanski most” u Podgorici, JZU Specijalnoj bolnici za psihijatriju „Dobrota” Kotor, JU Domu starih „Grabovac“ Risan, kao i JU Resursnom centru za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović” Kotor.

“Na ovim radionicama je učestvovalo ukupno 55 OSI, koje su davale predloge aktivnosti, koje mogu unaprijediti njihovo učešće u redovnom životu zajednice. Među njima su: organizovanje izleta i putovanja u zemlji i inostranstvu, organizovanje izložbi njihovih radova, sprovođenje kurseva stranih jezika, uključivanje u redovne sportske i rekreativne aktivnosti”, navodi se u saopštenju”, navodi se u saopštenju

Iz I MI Boke su kazali da bi se obezbijedilo finansiranje jedne ili više predloženih aktivnosti, organizovali su Donatorsko veče za poboljšanje uslova života institucionalizovanih OSI, koje je uključivalo aukciju predmeta sa logotipom I MI Boke, tako i njihovu prodaju i priloge učesnika/ca događaja.

“Na ovaj način je prikupljeno 1.452,00€ za aktivnosti koje mogu unaprijediti učešće institucionalizovanih OSI u redovnom životu zajednice, a koje su same ove osobe predložile. U narednom periodu I MI Boke će u saradnji sa navedenim ustanovama za smještaj OSI donijeti odluku o jednoj ili više aktivnosti za čije će se sprovođenje potrošiti prikupljen iznos”, kaže se u saopštenju.

Donatorsko veče za poboljšanje uslova života institucionalizovanih OSI je organizovano u okviru projekta „Krajnje vrijeme za unaprjeđenje ljudskih prava OSI”, koji je podržan kroz subgranting program u okviru projekta „U pravo vrijeme – Podrška zaštitnicima/ama ljudskih prava i OCD u oblasti promocije ljudskih prava i razvoja demokratske političke kulture”, koji realizuju nevladine organizacije Juventas, Help – Hilfe zur Selbsthilfe, Centar za monitoring i istraživanje – CeMi, Kvir Montenegro i Otvoreni centar Bona fide, finansira Delegacija Evropske unije kroz program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava za Crnu Goru 2022 (EIDHR) – ctr. 438-535, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Donatorsko veče je organizovano u Tivtu u okviru događaja povodom pet godina rada I MI Boke.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније