Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

04. 07. 2024. 16:14 >> 16:25

PROJEKAT VRIJEDAN 15 MILIONA

Vlada dala saglasnost za rušenje starog objekta policije u Zagoriču, uskoro nova zgrada

Vlada je dala saglasnost za uklanjanje starog objekta policije sa placa u Zagoriču gdje je planirana izgradnja zgrade za potrebe granične policije, vrijedne 15 miliona eura. To je saopšteno nakon današnje sjednice Vlade.

Vlada je usvojila Informaciju o potrebi davanja saglasnosti za uklanjanje objekta.

"Kako se u Informaciji navodi, jedan od najvećih i trenutno najznačajnijih projekata koji finansira Evropska unija, a sprovodi MUP uz podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM) kao implementacionog partnera je „Individualna mjera za jačanje kapaciteta za upravljanje granicama na Zapadnom Balkanu", kroz koji su za Crnu Goru, kao jednu od korisnica, opredijeljena sredstva u iznosu od 15 miliona eura", saopšteno je iz Vlade.

Jedan od najbitnijih ciljeva koji će biti ostvaren u okviru ovog projekta je unapređenje uslova rada Sektora granične policije izgradnjom novog administrativnog objekta za potrebe ovog sektora, uključujući i prostorije za rad budućeg Nacionalnog koordinacionog centra (NKC).

"Ugovorom između IOM i Delegacije EU definisana je obaveza izgradnje administrativnog objekta centralnih djelatnosti u Zagoriču za potrebe granične policije. Ministarstvo unutrašnjih poslova je uradilo projektnu dokumentaciju po kojoj je IOM raspisao tender i izabrao izvođača radova i sa istim potpisao ugovor kojim je previđeno i uklanjanje starog objekta koji se nalazi na lokaciji bedućeg administrativnog objekta. S tim u vezi, Vlada je dala saglasnost za uklanjanje starog objekta", navodi se u saopštenju.

Kompanije ING CON i DACON iz Podgorice planiraju izgradnju stambeno-poslovnog objekta u podgoričkom naselju Zagorič.

Investitori su glavnom gradskom aerhitekti podnijeli i zahtjev za davanje saglasnosti na idejno rješenje objekta.

U projektu koji je izradio A-Tim Studio, može se vidjeti da je gradnja objekta planirana na djelovima tri urbanističke parcele u zahvatu DUP-a Zagorič 2 - Izmjene i dopune.

"Projektom je predviđen stambeni objekat sa 13 stambenih jedinica organizovanih na prvom i drugom spratu i potkrovlju", navedeno je u projektu.

Na parecli već imaju dva objekta koja će biti uklonjena.

Projektom je predviđeno da stambeni dio objekta ima jedinstveni ulaz, dok će svi poslovni prostori u prizemlju imati zasebne ulaze.

U prizemlju zgrade planirani su poslovni prostori i vertikalne komunikacije do ostalih etaža.

Prizemlje objekta je u ravni sa javnom površinom trotoara i objekat čini lako dostupnim i lijepo povezanim sa okruženjem, što je od značaja za namjenu objekta. Planirano je i visoko prizemlje.

U dijelu potkrovlja i u podrumu su predviđene tehničke prostorije. U podrumu su tehničke prostorije koje pripadaju poslovnim prostorima na prizemlju, dok tehničke prostorije na potkrovlju pripadaju stambenim jedinicama.

Zgrada će imati ukupno 13 stanova i 7 poslovnih prostora u prizemlju, kao i 18 parking mjesta na parceli.

Kako se navodi u dokumentu, stambene jedinice namijenjene su za tržište, gdje su najtraženiji jednosobni i dvosobni stanovi.

"To znači da će u objektu biti 11 stanova površina od 37 do 37 m2, pri čemu sve jedinice imaju ulazni degažman, kupatilo, spavaću sobu, dnevnu zonu sa kuhinjom, trpezarijom, dnevnom sobom i terasu", saopšteno je iz Glavnog grada.

Predviđena su i dva dvosobna stana od 66 kvadrata. Svi stanovi imaju ulazni degažman, toalet, kupatilo, dvije spavaće sobe, dnevnu zonu sa kuhinjom, trpezarijom, dnevnom sobom i terasu

Kako je već navedeno, budućim stanarima na raspolaganju će biti i 18 parking mjesta, od čega dva prilagođena osobama smanjene pokretljivosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније