Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

18. 06. 2024. 08:53 >> 08:53

Crveni krst Crne Gore

U subotu takmičenje u pružanju prve pomoći

Crveni krst Crne Gore u saradnji sa domaćinom Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Kolašin, u subotu, 22. juna, u 11 sati, na kolašinskom Trgu boraca, organizuje 49. takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći.

“Crveni krst Crne Gore, tradicionalno od 1969. godine, organizuje državno takmičenje ekipa iz kategorija podmlatka i omladine, a koji su u prethodnom periodu u svojim sredinama, osvojili prva mjesta na opštinskim takmičenjima i pokazali znanje i vještine u pružanju prve pomoći”, saopšteno je iz CKCG.

Na državnom takmičenju koje će se ove godine organizovati u Kolašinu, gradu u kojem je djelovanje Crvenog krsta više nego prepoznatljivo, takmičiće se ukupno 16 ekipa u kategoriji podmlatka i omladine, iz jedanaest opština (Bar, Danilovgrad, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Nikšić, Tuzi, Zeta, Rožaje, Tivat, Žabljak) i Prijestonice Cetinje.

“Kako bi najbolje ekipe iz pomenutih opština ukrstile i uporedile svoja znanja iz ove oblasti sa svojim vršnjacima, i kako bi takmičenje bilo što izazovnije, na različitim lokacijama u gradu, biće postavljeno više poligoda sa različitim scenarijima. Ekipe će imati priliku da demonstriraju svoja znanja u pružanju prve pomoći kroz različite simulacije: zemljotres, sportski događaj, masovna povređivanja, nezgode u prirodi…Na takmičenju će biti obuhvaćena i psiho-socijalna podrška kao važan segment u procesu pružanja prve pomoći”, najavljeno je iz CKCG.

Na 49. državnom takmičenju ekipa u pružanju prve pomoći, govoriće predsjednik Opštine Kolašin Petko Bakić, predsjednik Crvenog krsta Crne Gore Mitar Vučković, kao i predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Kolašin Milan Marković.

Proglašenje pobjednika planirano je za 17 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније