Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

27. 05. 2024. 17:46 >> 17:46

cgo

"20 godina neuspjeha institucija da riješe ubistvo Jovanovića"

Iz Centra za građansko obrazovanje (CGO) poručili su da 20. godina od ubistva Duška Jovanovića, direktora i glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista „Dan“, predstavlja i 20 godina nesposobnosti institucija da u cjelosti rasvijetle ovaj zločin i procesuiraju nalagodavce i sve izvršioce.

To je, kako su kazali, i jedno od mjerila njihovog neuspjeha u uspostavljanju funkcionalne vladavine prava i zaštite slobode izražavanja u Crnoj Gori. 

"CGO podsjeća da su brojni donosioci odluka obećavali razriješenje ovog slučaja, u prilikama kad su cijenili da im to može biti korisno, ali da suštinskog pomaka nije bilo. Osim praznih obećanja, bez obzira na sve različitosti, donosiocima odluka je zajednički i neprijateljski odnos prema medijskim poslenicima koji im nisu u kategoriji podobnih, čime nastavljaju održavati neposticajnu klimu za razvoj profesionalnog novinarstva", istakli su iz CGO.

Iz te nvo još jednom apeluju na nadležne javne funkcionere i političare da prestanu sa instrumentalizacijom ovog slučaja za partikularne interese i da "pređu sa riječi na djela".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније