Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 04. 2024. 17:04 >> 18:30
Čitaj mi:

ODGOVOR NOVINARA

Ima li šverca ili nema, provjerite na terenu

Novi menadžment Uprave za gazdovanje šumama i lovištima imaće mnogo posla da prije svega popravi loš imidž koji je ta državna institucija stekla u proteklih dvadeset godina. Upravo zbog toga ne bih da ulazim sa njima u polemiku, ali im moram ukazati na to da moraju da počnu da mijenjaju neke stvari, za početka službu za odnose sa javnošću, jer ovo reagovanje kao da je pisao stari menadžemnt, ili onaj prije njega, ili još prije toga.

Ja, gospodo, nisam iz Budve nego iz Berana i odlično poznajem geografiju sjevera, kao što odlično znam čitavu granicu sa Kosovom i sve napreciznije koordinate svih ilegalnih puteva na toj granici, od Rožaja, preko Berana, do Plava. Znam i kojim se putem može šleperom u koje doba godine.

Ima li šverca ili nema, provjerite na terenu, a ne iz kancelarije i na osnovu toga što vam je neko dojavio. Provjerite, recimo, odjeljenje 11 – Paučinske šume, zatim 37. i 5. odjeljenje, pogledajte na šta čiče Lozničke šume ili požarište Kula , sve u Rožajama.

Provjerite ko nosi doznačni čekić i ima li pravo da ga nosi. Provjerite koliko u tom gradu ima neregistrovanih pilana i koliko građe na njihovim lagerima. Sve to ide na Kosovo. Provjerite malo papire, a ne samo doznake naknadno udarane na panjevima. Provjerite koliko ima građe na jednoj pilani u Rožajama, koja je sva posječena na račun ogrijevnog drveta.

Znam gospodo iz novog menadžmenta da imate dobre namjere, ali treba da znate da je javno napisano, isto što i prijavljeno, kako vi kažete, nadležnim ili istražnim organima. Od istražnih organa još, međutim, nema čak ni odgovora šta je bilo sa ona dva, tri kamiona sa ukradenom drvnom građom u Jelovici, koje su granična policija i carina u jednoj nedavnoj akciji zaplijenili u selu Vinicka kod Berana. Još od istražnih organa nismo čuli je li se pucalo te noći iz pištolja ili nije i gdje je trebalo da završe ti kamioni.

Ima mnogo toga, tek ste sjeli u vruće fotelje vaših prethodnika, ali za početak, nemojte pisati saopštenja kao što su oni. I ovaj moj dobronamjerni odgovor objavite na vašem sajtu, što ste dužni da uradite, a vaši prethodnici to nisu činili u polemikama.

Ako iskreno mislite da mijenjate stvari, počnite od svog okruženja i kadrova u područnim jedinicama. Neće vam biti lak posao, a što se mene kao autora teksta na koji reagujete tiče, želim vam uspješan rad i konkretne rezultate u borbi sa šumskom mafijom. Tu sam da pomognem.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније