Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

06. 04. 2024. 14:23 >> 14:25
Čitaj mi:

Milatović POVODOM DANA OPŠTINE

Podržati inicijative i aktivnosti za razvoj Ulcinja

Predsjednik države Jakov Milatović prisustvovao je svečanosti povodom Dana opštine Ulcinj, koji se obilježava prve subote u aprilu, koja simbolično označava završetak berbe maslina, izlazak pomoraca na more i početak turističke sezone u Ulcinju.

Kako je saopšteno iz Milatovićevog kabineta predsjednik je istakao da Ulcinj, star više od dva milenijuma, izgrađen na području gdje se na najljepši način na svakom koraku susrijeću kulture Orijenta i Zapada, nije samo kulturno i istorijsko blago Crne Gore, već i najupečatljiviji ukras Jadrana, koji svojom bogatom prošlošću, prirodnim ljepotama i ljudskim potencijalom piše blistave stranice istorije naše zemlje.

Naglasio je da multietnički i multikonfesionalni sklad po kojima je Ulcinj vjekovima prepoznat, a koji generacije Ulcinjana brižno njeguju, predstavlja jedan od najčvršćih stubova suživota u zemlji i kao takav značajno doprinosi bogatstvu različitosti i razvoju demokratije u Crnoj Gori.

Ukazao je da veliki privredni i turistički potencijali koje Ulcinj sa okolinom i danas ima, poput Starog grada, Velike plaže, Ade Bojane koja ovih dana svojim obnavljanjem vraća nadu u spas ovog turističkog dragulja, ili Solane, privrednog i prirodnog bisera Ulcinja koji opominje na važnost pravilnog upravljanja resursima, bili su i ostali velika razvojna šansa ovog grada.

Milatović je napomenuo je da kontinuirana briga o njima, ali i dodatna valorizacija prirodnih bogatstava u narednom periodu, osim što će pružiti novu ekonomsku vrijednost, Ulcinj će značajnije pozicionirati na mapi prestižnih mediteranskih destinacija i otvoriti prostor za ubrzanje investicionog ciklusa.

Takođe, predsjednik države je izrazio uvjerenje da će opštinsko rukovodstvo u narednom periodu uz održivo planiranje, izgradnjom velikih infrastrukturnih projekata uz podršku aktivnosti sa državnog nivoa, donositi najbolje odluke, koje će doprinijeti bržem i snažnijem sveukupnom razvoju i poboljšanju kvaliteta života svih građanki i građana Ulcinja.

"Na kraju, poručio je da će lokalna vlast u predsjedniku države imati snažnu podršku za sve incijative i aktivnosti, koje su usmjerene na razvoj Ulcinja kako bismo vratili zlatno vrijeme Ulcinju", navodi se u saopštenju.

Tokom posjete opštini Ulcinj, predsjednik države obišao je Stari grad i ulcinjsku Solanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније