Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.М. [ Portal RTCG ]

26. 11. 2023. 13:40 >> 20:01
2

MILOŠEVIĆ ZA PORTAL

Otvaranje zimske sezone sredinom decembra

Otvaranje zimske turističke sezone na Ski centru Kolašin 1600 očekuje se sredinom decembra, a direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević u razgovoru za Portal RTCG ističe da je sve spremno za rad u punom kapacitetu. Najavio je online sistem prodaje karata, a cijena dnevnog ski pass-a je 25 eura.

"Pratimo vremenske prilike i nivo sniježnog pokrivača, a svakako čim se budu ispunili svi uslovi za nesmetan rad ski centra, mi ćemo krenuti sa radom u punom kapacitetu. Žičare su spremne, ljudstvo je spremno, tako da je potrebno samo da imamo dovoljno snijega. Naše prognoze su da ćemo početi sa radom otprlike polovinom decembra, ali da ćemo o tačnom datumu na vrijeme obavijestiti javnost", kaže Milošević.

Dodao je da se nadaju da će ove godine postaviti neke nove rekorde po broju posjetilaca, skijaša, ali i broju skijaških dana.

"Ponuda na Ski centru Kolašin 1600 se bazira na istom principu kao i svake godine, vrhunski pripremljene staze, odlična hrana, kao i bogat kulturno/umjetnički program. Od ove godine implementiramo i online sistem za prodaju karata, u završnoj je fazi, pa se nadamo da će isti biti spreman do početka nove ski sezone. A svakako, najveći novitet je izgradnja lifta tipa sidro, koji će biti montiran na stazi jedan koji će biti dugačak 400 metara, pa tako od ove sezone novi skijaši će moći da probaju jedan dio staze, a da ne moraju ići skroz do vrha, prije nego li budu 100 odsto sigurni u svoje vještine", ističe Milošević.

Ski centar 1600 juče

Govoreći o cijeni ski passova, Milošević napominje da je do 1. decembra na snazi akcija i sezonski ski pass koštaće 300 eura.

"Ove godine će ski pass iznositi 25 eura za jedan dan, dok je u toku akcija promo sezonski ski pass po cijeni od 300 eura, a nakon prvog decembra iznosiće 400 eura za odrasle, a za djecu do 14 godina 250 eura. Svakako, napominjemo, da ne bi došlo do zabune, ski pass važi samo za infrastrukturu ski centra Kolašin 1600, to je 21km staza i žičare K8 (Troglava) i K7 (Klisura)", naglašava Milošević.

Kaže da bi nedostatak sniježnih padavina umnogome unazdilo poslovanje Ski centra, ali, nažalost, još uvijek zavise od prirodnih padavina i nemaju sistem za vještačko osnježavanje.

"Zaista se nadamo da ćemo do sledeće sezone uspjeti makar jedan dio staza da pokrijemo topovima, kako bi na pravi način, sigurno i nesmetano mogli da imamo veliki broj skijaških dana svake godine", zaključio je Milošević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније