Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Tufik Softić ]

10. 11. 2023. 18:44 >> 23:04

MAGDELINIĆ NAJAVIO

Angio sala u KBC Berane početkom naredne godine

Angio sala u Kliničko bolničkom centru (KBC) Berane počeće da radi već početkom sljedeće godine.

To je večeras u KBC Berane saopštio direktor ove zdravstvene ustanove Milorad Magdelinić, obraćajući se učesnicima Prvog vorkšopa Udruženja hirurga Crne Gore, koji je posvećen i održava se pod nazivom „Laparaskopija u herniologiji“.

„Oprema za angio salu je naručena, tenderi realizovani, a građevinski radovi se privode kraju. U toku sljedeće godine, u dogovoru sa manadžmentom KCCG, dogovoreno je da počne primjena onkološke terapije za bolesnike sa sjevera, a onda ćemo uvoditi jedan po jedan segment, kako bi bolesnici sa sjevera Crne Gore imali bližu i pravovremeniju zdravstvenu zaštitu“, kazao je Magdelinić.

On je izrazio zahvalnost što je Udruženje hirurga Crne Gore izabralo KBC Berane za domaćina Prvog vorkšopa ukazujući na taj način čast KBC Berane i zahvalio se svim hirurzima iz Crne Gore i Srbije koji će večeras i sjutra razmijeniti znanja iz oblasti laparaskopije u liječenju takozvanih stomačnih kila.

„Kakva je beranska hirurgija govore imena koja su odavde ponikla. Neki bi rekli da postoji „beranski gen“ za hirurgiju, ali je činjenica da je odavde ponikao veliki broj najboljih hirurga koji sada rade širom Crne Gore i regiona, počevši od Dušana Dekleve iz poslijeratnog perioda, Branka Zogovića iz vremena kada je osnivan medicinski centar Berane, pa do savremenika“, rekao je Magdelinić.

Na velikane beranske hirurgije u pozdravnim govorima, na početku otvaranja skupa, podsjetili su i predsednik UHCG Veselin Stanišić, kao i dekan Medicinskog fakulteta u Podgorici, Miodrag Radunović.

U radu Prvog vorkšopa UHCG „Laparaskopija u herniologiji“ večeras i sjutra učestvovaće oko četrdeset stručnjaka iz Crne Gore i Srbije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније