Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

24. 07. 2024. 13:31 >> 13:37
Čitaj mi:

VRIJEDNOST OKO 90 HILJADA

U KBC Berane rekonstruisano porodilište

Ministar zdravlja Vojislav Šimun otvorio je danas rekonstruisano porodilište sa odsjekom za neonatologiju u Kliničko bolničkom centru u Beranama, čija vrijednost radova, koja je podrazumijevala građevinsku rekonstrukciju, adaptaciju i kupovinu nove opreme, iznosi oko 90 hiljada eura.

Nakon obilaska novog prostora, Šimun je kazao da ga raduje novi ambijent u kojem će trudnice i porodilje iz Berana ali i okolnih mjesta sa sjevera moći da dobiju savremene uslove i uslugu na nivou evropskih medicinskih centara.

"Kao neko ko je svoj profesionalni rad vezao upravo za oblast ginekologije i akušerstva, posebno me raduje kada vidim da se odjeljenja u kojima na svijet donosimo nove živote unapređuju i dobijaju obrise usluge kakava priliči razvijenim centrima u regionu i šire. Takođe mi je drago i što će medicinsko osoblje, ljekari i sestre, od sada raditi u boljim uslovima i vjerujem dati dodatni kvalitet obavezama koje svakodnevno obavljaju", kazao je Šimun.

On je naglasio da je strateško opredjeljenje Vlade ulaganje u zdravstvo i prosvjetu, te da će svi projekti koji slijede imati punu podršku predsjednika Vlade Milojka Spajića.

"Kroz Strategiju ranog razvoja djeteta koju uspješno implementiramo u saradnji sa UNICEF - om, riješeno smo da porodilišta i neonatološke usluge unaprijedimo upravo po standardima ove međunarodne organizacije", dodao je Šimun.

Direktor KBC Berane, dr Milorad Magdalinić, rekao je da je zadovoljan ostavrenim napretkom ustanove kojom rukovodi, te da će nakon angio sale i novog polikliničkog dijela, koji su otvoreni u aprilu, novo porodilište biti još jedno u nizu planiranih i završenih ulaganja u ovu zdravstvenu ustanovu.

"U KBC Berane, trenutno radi šest ginekologa, dva ljekara su na specijalizaciji i očekujemo dodatno pojačanje njihovim dolaskom. Takođe ustanova ima i pet pedijatara, na supspecijalizaciji iz pulmologije je jedan ljekar, neonatologije dva, dok se iz oblasti dječje kardiologije usavršava jedan kolega", kazao je Magadalinić.

Ukupan broj porođaja u KBC Berane tokom 2023. iznosio je 679, dok je u 2024. do sada obavljeno njih 396.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje dr Vuk Kadić pohvalio je menadžment ustanove i najavio podršku za sve projekte koje KBC BA ima u planu i za koji hoće da aplicira.

Pored radova na osavremenjavanju beranskog porodilišta, u ovom kliničko-bolničkom centru završeni su i radovi na muškom bloku hirurškog odjeljenja, čija je vrijednost iznosila oko 40 hiljada eura.

Nakon obilaska ustanove, ministar Šimun sa saradnicima održao je radni sastanak sa menadžmentom i osobljem porodilišta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније