Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.S./B.B.

09. 04. 2024. 11:51 >> 11:55
Čitaj mi:

ŠIMUN U KBC BERANE

Savremena angio sala i obnovljena poliklinika ulaganje u zdravlje ljudi na sjeveru

Ministar zdravlja Vojislav Šimun otvorio je danas u KBC Berane novu, savremenu angio salu, u koju je uloženo milion i sto hiljada eura. Obnovljena je i poliklinika u tom zdravstvenom objektu, a ministar je naglasio da je ovo ulaganje dio kreiranja novih vrijednosti za građane na sjeveru.

On je svečanu vrpcu presjekao sa direktorom KBC Miloradom Magdelinićem i gradonačelnikom Berana Vukom Todorovićem.

"Ovo je realizacija dva značajna projekta, otvoranje angio sale, ali i rekonstrukcije poliklinike. Ukupna vrijednost pomenutih projekata je dva miliona, od čega je samo za angio salu uloženo 1.100.000 eura. Međutim, osim da kažem tih brojki, ono što je najvažnije je da na ovaj način dobijamo izuzetno važan sadržaj, u smislu kvaliteta i dostupnosti zdravstvene njege pacijentima. Otvoranjem ove sale, praktično KBC Berane, postaje jedan centar za hemodinamsku obradu kardiovaskularnih pacijenata, a znamo upravo kardiovaskularne bolesti su primarne i po morbiditetu i po mortalitetu. Na ovaj način, imamo i jednu kvalitetnu zdravstvenu uslugu, koja je do sada bila dostupna samo u Kliničkom centru Crne Gore. Na ovaj način, mi jačamo naše regionalne centre", kazao je Šimun.

Kako je napomenuo, Ministarstvo zdravlja u tendenciji da obezbijedi pristupačnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu svim građanima Crne Gore, će podržiti ovakve projekte i dodatno osnažiti ustanove, kako na sjeveru, tako i u južnoj regiji i na taj način vrši decentralizaciju.

"Ono što moram napomenuti, u pogledu rada angio sale, izuzetnu podršku će pružiti i Klinički centar Crne Gore, interventni radiolozi i kardiolozi., Mi ćemo paralelno raditi i na tome da KBC Berane osposobi kadar da samostalno sprovodi ove procedure", naveo je Šimun.

Dodao je da su u rekonstrukciju poliklinike uložili 900.000 eura, i da se dobila lijepo strukturirana zgrada, gdje postoje sve specijalističke ambulante.

"Ono što me posebno raduje jeste što postoji i jedan prostor posebno namijenjen za Centar za fizikalnu medicinu i rekreaciju, uz, naravno, dalji nastavak radova koji će omogućiti i hidroterapiju kao jednu dodatnu uslugu za građane. Tako da, zajedničkim snagama radimo na osiguravanju kvalitetne, dostupne zdravstvene usluge za sve naše građane, a posebno za građane sjeverne regije, gdje praktično kreiramo novu vrijednost za sve okolne opštine", poručio je Šimun.

Projekat je započet u vrijeme prethodne Vlade i ministra Dragoslava Šćekića i završen u planiranom roku.

Istovremeno je otvorena i savremena poliklinika sa dijelom za fizikalnu medicinu, koja je koštala oko 900 hiljada eura.

Najavljena su nova ulaganja u KBC Berane, kako bi što više stanovnika ovog regiona dobijalo zdravstvene usluge ovdje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније