Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Драгана Шундић, ТВЦГ

09. 11. 2023. 16:53 >> 21:48

TRAŽE BOLjE PLATE I USLOVE ZA RAD

Radnici Aerodroma Crne Gore održali štrajk upozorenja

Radnici Aerodroma Crne Gore u Tivtu i Podgorici organizovali su štrajk upozorenja. Poručuju da će potpuno obustaviti rad ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi, prije svega, uvećanje zarada. Iz menadžmenta poručuju da to nije jednostavan proces, te da se mora umanjiti rizik po kompaniju.

Nezadovoljni su radnici Aerodroma Crne Gore. S toga su danas, sa jednosatnog okupljanja ispred terminala podgoričkog aerodroma poručili da dogovor sa menadžmentom kompanije ne mogu da postignu od početka godine. Traže regulisanje radnog vremena u operativi, poboljšanje uslova rada, usvajanje pravilnika o rješavanju stambenih pitanja, a prije svega povećanje zarada.

Da uvećanje zarada nije jednostavan proces, odgovorio je prvi čovjek Aerodroma.

"Zarade zaposlenih u našem privrednom društvu nijesu povećavane od 2008, punih 15 godna. Tadašnja vrijednost zarade kao novčani ekvivalent ni na koji način se ne može porediti sa sadašnjim stanjem kupovne moći za istu finansijsku vrijednost", kazao je predstavnik radnika Slobodan Martinović.

Izvršni direktor Aerodroma Vladan Drašković je kazao da hoće da kroz pravilnik riješe kriterijume za povećanje zarada.

Neistina je, poručuju iz Sindikata, da žele da utiču na sporove koji se vode povodom obračuna koeficijenata.

"Postavlja se pitanje koji bi ovlašćeni predstavnik bilo kojeg sindikata prihvatio da snizi obračunsku vrijednost koeficijenta koja predstavlja esenciju ciljeva i garant stečenih ekonomskih prava zaposlenih", kazao je Martinović.

Podršku okupljenima dao je Generalni sekretar Saveza sindikata Duško Zarubica. Poručuje da se menadžment oglušio na dosadašnje zahtjeve, a da se u isto vrijeme javno hvale rezultatima poslovanja. Poziva menadžment Aerodroma da sjednu sa sindikatom i pregovaraju o zahtjevima.


Ujedno Zarubica kritikuje menadžment koji je, kako ističe, prijetio zaposlenima disciplinskim postupkom.

"Nečuveno je da menadžment preko sredstava javnog informisanja prijeti disciplinskim postupkom, možda su misli da će im to dati uspjeh? Neće. Ali nezapamćeno je da menadžment upozorava da nema mirnog okupljanja, jer toga nema u zakonu o štrajku", kazao je Zarubica.

Okupljeni su poručili da neće odustati, te da su spremni da dovedu do potpune obustave rada ukoliko im se zahtjevi ne ispune.

Mirno okupljanje radnika organizovano je i ispred Aerodroma Tivat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније