Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

26. 05. 2023. 07:05 >> 07:08

OKRUŽENjE ZA ODMOR I IGRU

Pogledajte kako medvjed Ljubo uživa u novom prostranstvu

Crna Gora je dom za mrke medvjede koji žive u našim šumama, a najpoznatiji je legendarni Ljubo, koji živi na imanju “Prihvatilište i oporavak životinja” u selu Blizna u Piperima. Početkom mjeseca, kako je to Portal RTCG i najavio, ova prirpitomljena životinja dobila je novi dom - rezervat koji se prostire na 8.400 metara kvadratnih.

Prema riječima vlasnika imanja, Miljana Miličkovića, ovo je jedan od najvećih rezervata u Evropi.

Iako su Međunarodna organizacija za spašavanje životinje Animal Survival International (ASI) i NVO Network for Animals kritikovali Miličkovića da u lošim uslovima drži medvjeda i čak prikupljali novac da ga odvedu iz Crne Gore, slike koje su stigle na adresu Portala RTCG pokazuju da novo okruženje prija Ljubu.

 


Ovaj rezervat napravljen je uz podršku Uprave za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove koja je obezbijedila dio novca za izgradnju.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније