Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Olivera Vukadinović, iz emisije „Zemlja priča” ]

10. 05. 2023. 07:42   >>  07:42

PRIČA IZ BOKE

Kakrc - sudar tradicije i milionskih investicija

Ni čudnijeg naziva, ni ljepšeg sela na moru. Tako kažu za Kakrc, malo mjesto u tivatskom zalivu, koje živi između tradicije i miliona koji se nude za kamene kuće na moru.

Kakrc je zaštićena ambijentalna cjelina, a naletu turizma i novca teško se oduprijeti.

“Turizam je sa novcem donio mnogo pogrešnjih stvari, od promjene načina života do loših ukusa i navika”, ističe mještatnin Nikola Barbić.

“Uspjeli smo da se sačuvamo da kuće budu renovirane u kamenu i da odišu starim duhom. Međutim dođe neko i na 15 metara od zaštićene ambijentalne sredine ogradi jedan kašun od 200 kvadrata, ali to mu je neko dao. Znate ko mu je to dao, neko ko ima otvoren džep i ko nema smisla za Crnu Goru i za valorizaciju Boke”, kaže mještanin Ivan Starčević.

Kakrc danas privlači turiste iz svih krajeva svijeta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније