Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

13. 03. 2023. 12:45 >> 12:51

ESG SAMIT ZAPADNOG BALKANA

Vodeći svjetski stručnjaci za održivi razvoj dolaze u Crnu Goru

Tivat i Porto Montenegro će krajem aprila biti u centru pažnje regiona, gdje se održava skup vodećih svjetskih stručnjaka u oblastima ESG standarda, inovacija i održivog razvoja. Tome svjedoči i lista liderki i lidera iz cijelog svijeta, koji su potvrdili svoje učešće na Western Balkans ESG Samitu od 26. do 28. aprila 2023. godine.

"Western Balkans ESG Summit ima potvrdu o učešću preko 30 istaknutih liderki i lidera iz oblasti prava, energetike, inovacija, poslovnog i bankarskog sektora. Okupili smo lidere u svojim oblastima, te je zadovoljstvo potvrditi da će se među govornicima naći i ključni eksperti koji pokrivaju različite aspekte primjene ESG standarda", poručila je Biljana Braithwaite, izvršna direktorica Sustineri Partners, jednog od organizatora samita.

Jedan od predavača biće i pravni stručnjak Robert Spano, bivši predsjednik Evropskog suda za ljudska prava.

“Robert Spano je istaknuti advokat i specijalni savjetnik u londonskoj kancelariji Gibson, Dunn & Crutcher, sa velikim iskustvom u multinacionalnim i prekograničnim sporovima, koji rukovodi brojnim arbitražnim predmetima u oblasti investicija i trgovine, ali i mnogim svjetski poznatim predmetima u oblastima međunarodnog javnog prava, tehnologije, regulacije platformi i privatnosti. Kao bivši sudija i predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, gospodin Spano će na ESG Samitu podijeliti vrijedno međunarodno pravno iskustvo i najbolje prakse iz oblasti međunarodnog prava, posebno u oblasti poslovanja i ljudskih prava. Bio je uključen u brojnim inovativnim slučajevima, koji se odnose na digitalna prava, nacionalnu sigurnost i slobodu izražavanja. Pored pravne prakse i rada u kancelariji Gibson, Dunn & Crutcher, Robert je gostujući profesor prava na Univerzitetu u Oxfordu i profesor prava na Univerzitetu u Islandu", poručuju organizatori.

Pridružiće mu se i Courtney Fingar, ekspertkinja za međunarodna ulaganja i biznis novinarka sa više od 20 godina iskustva. Courtney je intervjuisala brojne predsjednike država i vlada, ministre i poslovne lidere širom svijeta, a nedavno je bila glavna urednica publikacije Investment Monitor, digitalnog izdanja fokusiranog na direktne strane investicije (SDI), a prethodno je provela 15 godina u Financial Times-u, gdje je vodila specijalizovanu publikaciju za strane direktne investicije.

Svoje učešće na ESG Samitu Zapadnog Balkana potvrdio je i Rikard Scoufias. Kako navode organizatori, "gospodin Scoufias je vodeći lider u oblasti energetike sa preko 20 godina iskustva u upravljanju ulaganjima i transformaciji biznisa, posebno onih sa kompleksnim geopolitičkim rizicima i upravljanju ekološkim i pitanjima. Radio je u Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), kao i zemljama u razvoju, vodio je velike investicije i prekogranične organizacije, ali i bio savjetnik brojnih lidera u industriji i politici, na temu geopolitičkih rizika i strategije razvoja održivog poslovanja. Trenutno obavlja funkciju predsjednika Nacionalne korporacije za hidrokarbone i prirodne resurse Grčke. Aktivan je učesnik u debatama o tome kako biznis može ojačati uključivanje zainteresovanih strana i ESG standarda, te je autor u globalno relevantnim publikacijama i magazinima poput The Economist, The Financial Times i drugim".

Dok se spisak potvrđenih govornika, koji će učestvovati na ESG Samitu Zapadnog Balkana, nastavlja da širi, ogranizatori podsjećaju da je Vlada Crne Gore preuzela pokroviteljstvo nad događajem, te da će se od 26. do 28. aprila Crna Gora naći u fokusu važne globalne debate o odgovornosti biznisa u zaštiti životne sredine i ljudskih prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније