Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 01. 2023. 17:18 >> 17:14

U BEOGRADU

Održana prva međunarodna konferencija učeničkih i studentskih domova Jugoistočne Evrope

Prva međunarodna konferencija učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope "Izazovi u radu domova – dijalogom do napretka" koju je organizovao Dom učenika srednjih škola “Milutin Milanković“ iz Beograda, održana je u periodu od 10. do 12. januara 2023. godine. Tokom konferencije, potpisan je Sporazum o saradnji između Doma učenika srednjih škola "Milutin Milanković" i Doma učenika i studenata "Berane".

Nenad Milenović, direktor Doma učenika srednjih škola „Milutin Milanković“ je na otvaranju konferencije istakao da „konferencija predstavlja jedinstvenu priliku da se razmijene iskustva, analiziraju izazovi i definišu moguća rješenja problema u radu domova.

"Saradnja rukovodilaca učeničkih i studentskih domova, kao i predstavnika nadležnih institucija je važan korak naprijed u pozicioniraju i prepoznavanju domova kao strateških ustanova svake države i društva", istakao je Milenović.

Učesnicima konferencije su se obratili i Vladimir Orlić - predsjednik Narodne Skupštine, Branko Ružić - ministar prosvjete Republike Srbije, Željka Stojičić - ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, Jelena Starčević – pomoćnik ministra za visoko obrazovanje ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, profesor Goran Kiković (direktor Doma učenika i studenata „Berane“) u ime ministarstva prosvjete Crne Gore, Agim Šakiri- šef kabineta ministra prosvjete Sjeverne Makedonije.

Konferencija je izazvala veliko interesovanje u čitavom regionu, a učestvovalo je preko 40 ustanova iz Mađarske, Makedonije, Crne Gore, BiH, Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

"Zahvaljujemo se Goranu Radeviću - generalnom direktoru Direktorata za visoko obrazovanje Ministarstva prosvete Crne Gore, kao i direktorima Domova učenika i studenata iz Podgorice, Berana, Šavnika, Plužina koji su prepoznali značaj ove konferencije i učestvovali na konferenciji", navodi se u saopštenju Doma učenika srednjih škola “Milutin Milanković“.

Kako ističu, konferenciji su prisustvovali i otpravnici poslova ambasada Sjeverne Makedonije i Crne Gore, ataše za kulturu ambasade Mađarske, direktor turskog Instituta u Beogradu „Junus Emre“, eksperti iz oblasti vaspitno obrazovnog rada i drugi.

"Tokom konferencije, potpisan je i Sporazum o saradnji između Doma učenika srednjih škola „Milutin Milanković“ i Doma učenika i studenata „Berane“. Učesnici konferencije su se složili „da je ova konferencija bila jedinstvena prilika da se razmijene iskustva i učini više za učenike koji se redovno školuju izvan mjesta stalnog boravka pa zbog toga borave u đačkim domovima“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније