Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.С.

23. 11. 2022. 16:56   >>  17:08 8

VUKSANOVIĆ ZA PORTAL

Srpska kuća u Beranama biće otvorena 1. decembra

Radovi na Srpskoj kući u Beranama u završnoj su fazi, i taj objekat će zvanično biti otvoren 1. decembra.  To je Portalu RTCG potvrdio predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori, Momčilo Vuksanović.

On je kazao da ova kuća predstavlja poklon Pokrajinske vlade Vojvodine Srpskom nacionalnom vijeću u Crnoj Gori i srpskom narodu u Crnoj Gori.

„Zapravo, Pokrajinska vlada Vojvodine je odvojila veći dio sredstava, dok je preostali dio sredstava za izgradnju Srpske kuće u Beranama obezbijedilo Srpsko nacionalno vijeće Crne Gore“,  kazao je Vuksanović.

Srpska kuća u Beranama nalazi se u naselju u blizini autobuske stanice, i za te potrebe je, zapravo, od privatnog lica, kupljena kuća u izgradnji, da bi potom bila preuređena i preprojektovana za potrebe reprezentativnog objekta pod nazivom Srpska kuća.

Ovo je treća Srpska kuća u Crnoj Gori. Prije Berana, Srpska kuća otvorena je najprije u Podgorici, a zatim je, kako kaže predsjednik Srpskog nacionalno vijeća, to vijeće opredijelilo sredstva i otvorilo Srpsku kuću u Pljevljima.

Prema ranijim najavama, u Srpskoj kući u Beranama trebalo bi da se nalazi Srpska RTV i niz drugih organizacija koje se bave očuvanjem kulturne baštine srpskog naroda. Kada je Pokrajinska vlada Vojvodine, na zatjev Srpskog nacionalnog vijeća Crne Gore, odvojilo 12 miliona dinara za kupovinu objekta u kom će biti smještena Srpska kuća u Beranama, u medijima u Vojvodini je najavljeno da će Srspska kuća  biti mjesto susreta.

„Mjesto gdje će se Srbi u Beranama sastajati, ali i mjesto susreta sa drugim etničkim grupama sa kojima su Srbi uvijek spremni da sjednu za zajednički sto i razgovaraju, razmjenjuju ideje i traže zajednička rješenja mogućih problema, sa ciljem da cijelo društvo ide naprijed“, prenio je tada portal „Vojvodina uživo“. 

Za sada se zna da će otvaranju Srspke kuće u Beranama prisustvovati i najveći zvaničnici pokrajinske Vlade Vojvodine.
    

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније