Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

14. 11. 2022. 13:51 >> 13:58

UCG

Hadžić imenovan za dekana Fakulteta za sport

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore na današnjoj sjednici imenovao je prof. dr Rašida Hadžića za dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, do 2025. godine. V.d direktora Istorijskog instituta je Veselin Mićanović, a donijete su i dvije odluke koje se odnose na školarinu na doktorskim studijama.

Profesor Hadžić je izabran na predlog Vijeća Fakulteta, a uz pozitivno mišljenje rektora UCG prof. dr Vladimira Božovića, imajući u vidu biobibliografske reference.

Kako navode u saopštenju UCG, profesor Hadžić je odbranio doktorsku disertaciju na Fakultetu za fizičku kulturu u Novom Sadu. U svom naučnoistraživačkom radu objavio je više autorskih i koautorskih naučnoistraživačkih i stručnih radova u zemlji i inostranstvu i time dao značajan doprinos razvoju stručne misli i unapređenju prakse u oblasti fizičke kulture. Autor je dva univerzitetska udžbenika i koatuor monografije. Na Fakultetu za sport ili fizičko vaspitanje UCG obavljao je funkciju prodekana od 2011. do 2015. godine, kao i vršioca funkcije dekana od prošle godine.

Na sjednici je konstatovano da će ponovo biti raspisan konkurs za direktora Istorijskog instituta, s obzirom na to da u dosadašnjem postupku nije bilo potrebne većine za izbor na Vijeću Istorijskog instituta.

Donijeta je odluka da vršilac funkcije direktora Istorijskog instituta, do izbora novog direktora, bude prorektor za nastavu Univerziteta Crne Gore prof. dr Veselin Mićanović.

"Danas smo donijeli i dvije odluke koje se odnose na školarinu na doktorskim studijama, za saradnike u nastavi i za nenastavno osoblje na Univerzitetu Crne Gore, čime se afirmiše i motiviše njihov dalji profesionalni razvoj na Univerzitetu", objasnila je predsjednica Glušica.

Saradnici u nastavi na Univerzitetu Crne Gore će, shodno odluci Upravnog odbora UCG, biti oslobođeni od plaćanja naknade za studiranje na doktorskim studijama za 2022/23. akademsku godinu. Ista odluka je bila usvojena za prethodnu akademsku godinu.

Takođe, donijeta je i odluka kojom nenastavno, odnosno administrativno-tehničko osoblje, oslobađa većeg dijela naknade za studiranje na doktorskim studijama, na osnovu koje će biti dužni da podmire trećinu od ukupnog iznosa.

Na sjednici su bila razmatrana i druga pitanja iz domena tekućeg poslovanja Univerziteta Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније