Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Milica Stijepović, TVCG ]

06. 11. 2022. 07:35 >> 12:44
2

ŠIŠOVIĆI NA PLANINI JOVORJE

Sa lakoćom i uz pjesmu obavljaju sve seoske poslove

Na planini Jovorje sedmočlana porodica Šišović složno obavlja sve seoske poslove. Bračni par Suzana i Darko imaju petoro djece, a svi su uključeni u posao.

Djeca sa lakoćom i uz pjesmu obavljaju sve seoske radove. Kazali su nam da su uslovi na planini dobri te da ima ljudi koji se vraćaju. Nekada su se ovakve priče mogle zabilježiti na bilo kojoj planini, danas su postale prava rijetkost.

“Stvorili smo porodicu mora se živjeti i raditi”, kaže Suzana Šišović i dodaje da su i djeca naučila da obavljaju sve seoske poslove, pa i da muzu krave.

Kćerka Milka Šišović kaže da dnevno muze dvije ili tri krave.

“Ja sam naučio da živim ovdje, ranije smo išli odavde u selo išli nekada i polovinom decembra”, navodi Darko Šišović.

Suzana Šišović kaže da niko iz grada neće na selo da dođe, jer je u gradu sve lakše.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније