Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

20. 10. 2022. 10:24 >> 10:29

U BRISELU

NVO Mladi Romi potpisali ugovor sa King Boundation Fondacijom

U Briselu je potpisan ugovor između NVO Mladi Romi i King Boundation Fondacije kojim je predviđena direktna podrška sakuljačima sekundarnih sirovina.

"Projektom smo predvidjeli podršku u obezbjedjivanju profesionalnog alata i opreme za 30 sakupljača sekundarnih sirovina sa područja juga Crne Gore kao i organizavanje odredjenih obuka na temu zaštite zdravlja tokom rada. Korisnici će biti izabrani na javnom konkursu koji će uslijediti nakon tenderskog postupka i kupovine alata i opreme", navodui se u saopštenju.

Dodaju da je riječ o još jednoj skromnoj inicijativa i "#doprinos naše organizacije kako bi obezbjedili direktnu i opipljivu benefit vrijednim sakupljačima sekundarnim sirovinama, a koje mi nazivamo i "čuvarima planete"".

"Podsjećamo javnost da smo takodje u proteklom periodu dodjelili za 30 korisnika direktnu podršku u vidu profesionalnog alata i opreme, a uz podršku Američke ambasade u Crnoj Gori. Krajem oktobra uz podršku drugih donatora organizovaćemo dodjelu još 11 setova alata i opreme", kaže se u saopštenju.

Kako kažu, ta organizacija posvećuje posebnu pažnju ovoj ciljnoj grupi unutar romske zajednice počev od 2018 godine kadaje i osnovan prvi strukovni sindikat sakupljača sekundarnih sirovina u Crnoj Gori čije kapacitete treba značajno osnažiti.

"Izrazavamo zahvalnost donatorima King Boundation fondaciji iz Brisela na ukazanom povjerenju, a podsjećamo zainteresovanu javnost da je ovo drugi projekat po redu koji je podržala navedena fondacija. U okviru prvog podržanog projekta, a tokom korone, obezbjedili smo 52 tablet uredjaja za ucenike 9 razreda kao i mentorsku podrsku za 102 ucenika", kaže se u saopštenju.

Dodaju da sakupljače molimo za malo strpljenja kako bi sprovedeli sve administrativne procedure.
"Kao i da prate objave na našim mrežama, a mogu nas direktno kontaktiraju u slučaju pitanja i dodatnih informacija", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније