Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.S.

03. 08. 2022. 10:59   >>  10:56

SASTANAK SA NADLEŽNIMA

Unaprijediti uslove stanovanja Roma i Egipćana u Beranama

Predstavnici Udruženja za podršku Roma i Egipćana iz Berana sastali su sa državnim sekretarom Ministarstva rada i socijalnog staranja Darkom Stojanovićem i razgovarali o unapredjenju života RE populacije, posebno u oblasti stanovanja.

Iz ove organizacije saopsteno je da je sastanku prethodila sjednica skupštinskog odbora za rad i socijalno staranje, na kojoj su iznijeti problemi pripadnika romsko-egipćanske populacije.

Sastanku je prisustvovao i direktor NVO Mladi Romi Samir Jaha, a razgovarano je i o zapošljavanju pripadnika romsko-egipćanske zajednice, posebno u Beranama.

"Očekujemo da ćemo krajem ove sedmice, imati još jedan sastanak sa predsjednikom Opštine Berane Vukom Todorovićem, na kome ćemo detaljnije razgovarati o konkretnim koracima unapređenja uslova stanovanja Roma i Egipćana s posebnim akcentom na naselje Riversajd", saopšteno je iz Udruženja za podršku Roma i Egipćana. Berane.

Predstavnici ovog udruženja su nedavno izrazili negodovanje načinom na koji se vrši raspodjela kućica u izbjegličkom naselju Rudeš u Beranama, i ukazali na mogućnost korupcije.

Oni su tada kazali da umjesto nadležnih institucija, kućice prodaju treća lica po cijeni od 1500 do 2000 eura i zatražili od državnih i opstinskih službi da to preispitaju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније