Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г. [ Mina ]

26. 09. 2022. 12:05 >> 12:23

ĐUROVIĆ

"Pripadnici jevrejskog naroda oduvijek doprinosili stabilnosti CG"

Pripadnici jevrejskog naroda u Crnoj Gori oduvijek su maksimalno doprinosili miru i stabilnosti države, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Đurović je jevrejsku Novu godinu Roš Hašane čestitala predsjednici Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nini Ofner Bokan, vrhovnom rabinu Lucianu Moši Preleviću i svim Jevrejima i širom svijeta.

"Na današnji praznik prisjećamo se značajnih događaja iz prošlosti i postavljamo sebi zadatak da svakog dana budemo bolji i pravedniji ljudi, da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna i da se molimo za dobro naših najmilijih, prijatelja i komšija. Učinimo sve što je moguće da među nama prevladaju ljubav, tolerancija, razumijevanje i solidarnost”, kazala je Đurović.

Kako je poručila, pripadnici jevrejskog naroda u Crnoj Gori oduvijek su bili posvećeni tim vrijednostima i davali maksimalan doprinos miru i stabilnosti države.

Đurović je rekla da je Crna Gora zauzvrat bila njihov pouzdan prijatelj i partner i vodila računa o njihovim pravima i statusu, dodajući da će tako će biti i ubuduće.

“Svaka nova godina daje nam priliku da učinimo korak više da poboljšamo taj odnos i da napredujemo kao ljudi. U tom duhu, svim Jevrejima u Crnoj Gori i širom svijeta želim srećnu, uspješnu i blagoslovenu godinu”, zaključila je Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније